top of page

Ahjus küpsetatud BBQ-kana


Ahjus küpsetatud BBQ-kana on suurepärane segu mahlakast kanalihast ja rikkalikust BBQ-maitselisest glasuurist. Kanatükid marineeritakse hoolikalt ketšupist, pruunist suhkrust, vürtsidest ja õunasiidri äädikast valmistatud kastmes, mis lisab lihale sügavust ja maitset. Küpsetusprotsessis saavutab kana mõnusa krõbeduse, samal ajal säilitades mahlakuse. Tulemuseks on suussulav kana, mis on täis koduse grillipeo maitseid, kuid valmistatud mugavalt ahjus.


Koostisained

BBQ KASTE

1 1/2 tassi ketšupit

1 tassi pruuni suhkrut

1/2 tassi vett

1/4 tassi õunasiidri äädikat

1 spl. Worcestershire'i kastet

1 spl. melassi

1 1/2 tl. soola

1/2 tl. küüslaugupulbrit

1/2 tl. sibula pulbrit

1/4 tl. jahvatatud sinepit

KANA

1,35 kg kondiga, nahaga kanakintse, kanarinafileed

2 suurt sibulat, õhukeselt viilutatud

1 spl. ekstra neitsioliiviõli


Samm 1

Valmistage grillikaste: segage suures kausis ketšup, pruun suhkur, vesi, õunaäädikas, Worcestershire, melass ja vürtsid. Jätke alles 1 tass kastet hilisemaks kasutamiseks. Lisage kana ülejäänud grillkastmele. Katke kaanega ja hoidke külmkapis vähemalt 1 tund ja kuni üleöö.


2. samm

Kana valmistamine: Kuumutage ahi 220°-ni ja vooderdage suur küpsetusplaat fooliumiga. Asetage sibul küpsetusplaadile, niristage peale õli ja segage. Asetage kana sibulate peale, nahk üleval, ja küpsetage, kuni kana on kuldne ja sisetemperatuur saavutab 74°, 30–40 minutit.


3. samm

Keerake ahi grillrežiimile. Pintseldage kana mõlemalt poolt varasemalt alles jäetus grillkastmega ja praadige ahjus kuni nahk on krõbe ja kaste paksenenud, 5 minutit.



Oven-Baked BBQ Chicken


Ingredients

FOR THE BARBECUE SAUCE

1 1/2 c. ketchup

1 c. packed brown sugar

1/2 c. water

1/4 c. apple cider vinegar

1 tbsp. Worcestershire sauce

1 tbsp. molasses

1 1/2 tsp. kosher salt

1/2 tsp. garlic powder

1/2 tsp. onion powder

1/4 tsp. ground mustard

FOR THE CHICKEN

1,35 kg bone-in, skin-on chicken thighs, drumsticks, and breasts

2 large onions, thinly sliced

1 tbsp. extra-virgin olive oil


Step 1

Make barbecue sauce: In a large bowl, combine ketchup, brown sugar, water, apple cider vinegar, Worcestershire, molasses, and spices. Reserve 1 cup of sauce for later. Add chicken to remaining barbecue sauce. Cover and refrigerate for at least 1 hour and up to overnight.

Step 2

Make chicken: Preheat oven to 220° and line a large baking sheet with foil. Place onions on baking sheet, drizzle with oil, and toss to coat. Place chicken on top of onions, skin side up, and bake until golden and internal temperature reaches 74°, 30 to 40 minutes.

Step 3

Turn oven to broil. Brush chicken with reserved barbecue sauce on both sides and broil until skin is crispy and sauce is thickened, 5 minutes.



Comments


bottom of page