top of page

Balsamico BBQ lõhe



Balsamico BBQ lõhe on maitsev roog, mis ühendab endas kahte erinevat maitseprofiili - balsamicoäädika rikkalikku magusust ja BBQ (barbecue) maitseainesegu suitsust maitset. See roog pakub suurepärast tasakaalu magusate ja suitsuste maitsete vahel ning sobib suurepäraselt nii grillimiseks, ahjus küpsetamiseks kui ka kuumaõhufritüüris valmistamiseks.


KOOSTISOSAD

4 umbes 4 cm paksust lõhefileed

oliiviõli

soola ja jämedalt jahvatatud musta pipart

BALSAMICO BBQ KASTE:

¾ tass tomatiketšupit

3 spl fariinsuhkrut

3 spl palsamiäädikat

2 tl Worcestershire'i kastet

värskelt jahvatatud musta pipart


Eelsoojenda õhufritüür temperatuurini 195ºC.

Valmista BBQ-kaste, segades väikeses kastrulis ketšup, pruun suhkur, palsamiäädikas ja Worcestershire'i kaste. Aja segu aeg-ajalt segades keskmisel kuumusel keema. Alanda kuumust ja hauta kastet 15 minutit. Maitsesta maitse järgi värskelt jahvatatud musta pipraga.


Hõõru lõhefileed mõlemalt poolt oliiviõliga ning maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Aseta lõhefileed korvi või alusele, naha pool all. Prae lõhet õhufritüüris 5 minutit.


Pintselda lõhefileedele balsamico BBQ-kastet ja prae fritüüris veel 5 minutit. Lõhe peaks katsudes tunduma kõva ja BBQ-kaste peaks olema pealt kenasti pruunistunud. Tõsta kala serveerimistaldrikutele ja lisa soovi korral mangosalsat.


Pole õhufritüüri? Selle saad mugavalt tellida meie e-post.


Kui toitu jääb üle, siis pane see Kook rakendusse müüki! Sina ei pea toitu raiskama ja keegi saab Sinu maitsvat toitu nautida.

Kui Sul äppi veel ei ole, siis leiad selle www.kookfood.app


Balsamic BBQ Salmon


INGREDIENTS

4 salmon fillets 4 cm thick

olive oil

salt and coarsely ground black pepper

BALSAMIC BBQ SAUCE:

¾ CUP tomato ketchup

3 TABLESPOONS brown sugar

3 TABLESPOONS balsamic vinegar

2 TEASPOONS Worcestershire sauce

freshly ground black pepper


Pre-heat the air fryer to 195ºC.

Make the BBQ sauce by combining the ketchup, brown sugar, balsamic vinegar and Worcestershire sauce in a small saucepan. Bring the mixture to a boil over medium heat, stirring occasionally. Lower the heat and simmer the sauce for 15 minutes. Season to taste with freshly ground black pepper.


Rub the salmon filets with olive oil on both sides and season with salt and freshly ground black pepper. Place the salmon fillets, skin side down inside the basket or tray. Air-fry the salmon for 5 minutes.


Brush the balsamic BBQ sauce on the salmon fillets and air-fry for an additional 5 minutes. The salmon should feel firm to the touch when finished and the BBQ sauce should be nicely browned on top. Transfer the fish to serving plates and top with some mango salsa, if desired.


Commenti


bottom of page