top of page

Grillitud tuunikala steigid maisi-sibula salsaga


Tervitused kõigile gurmaanidele ja suvise grillihooaja fännidele! Täna on mul teile pakkuda midagi tõeliselt meeldejäävat ja suussulavat: grillitud tuunikala steigid maisi-sibula salsaga! See roog on nagu suvine pidu maitsemeeltele - rikkalik, värvikas ja täis värskust.

Kujutage ette, kuidas päikeseloojang värskendava merekaldaga kokku sulandub ja grill on justkui lava, kus meie tähed - tuunikala steigid - astuvad esiplaanile! Kui sa pole veel tuunikalaga kokku puutunud, siis see on sinu võimalus saada tuttavaks selle mereandide kuningaga.


See on roog, mis ei jäta sind külmaks ega tühjade kätega. Grillitud tuunikala steigid maisi-sibula salsaga on justkui suvepuhkus taldrikul - üks amps viib sind otse rannaliivale, merekohinasse ja päikseloojangusse. Nii et haarake kahvlid ja laske sellel suvisel maitsereisil pidu alata!


KOOSTISOSAD

3 maisitõlvikut, kooritud

Oliiviõli

3 talisibulat

1 jalapeño pipart, hakitud

Mahl ½ laimist, võib ka rohkem, maitse järgi

½ tl jahvatatud köömneid

2 spl hakitud värsket koriandrit

soola

4 tuunikala steiki (igaüks umbes 170 g)

½ tl tšillipulbrit


Toidu valmistamiseks võib kasutada ka grillpanni.


Eelkuumuta grill keskmisel-kõrgel kuumusel. Pintselda maisi oliiviõliga ning maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Grilli maisi, kuni tuumad hakkavad söestuma, umbes 7–10 minutit väligrillil (elektrigrillil kauem). Eemaldage mais grillilt ja laske mõni minut jahtuda, enne kui eemaldate maisiterad noa või mandoliiniga. Aseta grillitud maisiterad kaussi.

Õlita sibulad kergelt õliga ja tõsta need grillile umbes 3 minutiks mõlemalt poolt ning eemalda siis grillilt. Haki sibulad, jättes rohelised otsad natuke pikemaks kui valged. Lisa kaussi koos maisiga hakitud talisibul, Jalapeño pipar, laimimahl ja köömned ning segage. Sega juurde värske koriander ja maitsesta soolaga.

Määri tuunikalapihvid vähese oliiviõliga ning maitsesta tšillipulbri ja soolaga. Grillige kõrgel kuumusel 2 minutit mõlemalt poolt, kuni tuunikala on rare küpsusastmega, või minut või kaks kauem, kui soovite, et tuunikala oleks paremini läbiküpsetatud.

Viiluta tuunikala pihvid paksudeks viiludeks või jäta need terveks ja lisa salsa. Serveeri.


Grillpanni saad tellida mugavalt meie e-poest.


Kui toitu jääb üle, siis pane see Kook rakendusse müüki! Sina ei pea toitu raiskama ja keegi saab Sinu maitsvat toitu nautida.

Kui Sul äppi veel ei ole, siis leiad selle www.kookfood.app


Grilled Tuna Steaks with Corn Scallion Salsa


INGREDIENTS

3 ears of corn husked

Olive oil

3 scallions

1 Jalapeño pepper minced

Juice from ½ lime plus more to taste

½ TEASPOON ground cumin

2 TABLESPOONS chopped fresh cilantro

Salt

4 tuna steaks (about 170 g each)

½ TEASPOON chili powder


Pre-heat a grill over medium-high heat. Brush the corn with olive oil and season with salt and freshly ground black pepper. Grill the corn until the kernels start to char, about 7 to 10 minutes on an outdoor grill (longer on an electric grill). Remove the ears of corn from grill and let them cool for a few minutes before removing the corn kernels from the cobs using a knife or a mandolin. Place the grilled corn kernels in a bowl.

Lightly oil the scallions and pop them on the grill for about 3 minutes per side and remove from the grill. Chop the scallions, leaving the green ends a bit longer than the white ends. Add the chopped scallions, Jalapeño pepper, lime juice, and cumin to the bowl with the corn and toss to combine. Stir in the fresh cilantro and season with salt.

Rub the tuna steaks with a little olive oil and season with chili powder and salt. Grill over high heat for 2 minutes per side until the tuna is rare, or a minute or two longer if you want the tuna cooked more well-done.

Slice the tuna steaks into thick slices or leave them whole and top with some sweet corn salsa. Serve the remaining salsa with chips.


Comments


bottom of page