top of page

Kalapulgad õhufritüüris


Täna tahaksin teiega jagada ühte oma lemmikretsepti – krõbedaid kalapulki, mis on valmistatud tervislikult õhufritüüris. Need kalapulgad on suurepäraseks alternatiiviks tavalistele sügavküpsetatud variantidele, pakkudes sama mõnusat krõmpsu ja suurepärast maitset, kuid vähem õli ja rohkem tervislikkust.


KOOSTISOSAD

340 g turska või lesta

½ tass jahu

½ tl paprikat

1 tl soola

palju värskelt jahvatatud musta pipart

2 muna, kergelt lahti klopitud

1½ tass riivsaia

1 tl soola

taimeõli

Serveerimiseks tartarikaste


Lõika kala 2 cm laiusteks pulgadeks või ribadeks. Sega madalas tassis jahu, paprika, sool ja pipar. Klopi teises madalas tassis munad kergelt lahti. Viimasena sega kolmandas madalas tassis riivsai ja sool. Katke kalapulgad, kastes kala jahu, seejärel muna ja lõpuks riivsaia sisse, katta igal sammul igast küljest ja surudes puru tugevalt kalale. Aseta valmis pulgad taldrikule või ahjuplaadile, kuni kõik pulgad on valmis.

Eelsoojendage õhufritüür temperatuurini 200 ºC.

Piserdage kalapulki õliga ja pihustage või pintseldage õhufritüüri korvi põhja. Asetage kala korvi ja praadige õhu käes temperatuuril 200 ºC 6 minutit, keerake kalapulgad ümber ja praadige õhu käes veel 2–4 minutit.


Serveeri kalapulgad soojalt koos tartarkastmega ja soovi korral friikartulitega.


Pole õhufritüüri? Selle saad mugavalt tellida meie e-post.


Kui toitu jääb üle, siis pane see Kook rakendusse müüki! Sina ei pea toitu raiskama ja keegi saab Sinu maitsvat toitu nautida.

Kui Sul äppi veel ei ole, siis leiad selle www.kookfood.app


Air Fryer Fish Sticks


INGREDIENTS

340 g cod or flounder

½ CUP flour

½ TEASPOON paprika

1 TEASPOON salt

lots of freshly ground black pepper

2 eggs lightly beaten

1½ CUPS panko breadcrumbs

1 TEASPOON salt

vegetable oil

Tartar sauce for serving


Cut the fish into 2 cm wide sticks or strips. Set up a dredging station. Combine the flour, paprika, salt and pepper in a shallow dish. Beat the eggs lightly in a second shallow dish. Finally, mix the breadcrumbs and salt in a third shallow dish. Coat the fish sticks by dipping the fish into the flour, then the egg and finally the breadcrumbs, coating on all sides in each step and pressing the crumbs firmly onto the fish. Place the finished sticks on a plate or baking sheet while you finish all the sticks.

Pre-heat the air fryer to 200 ºC.

Spray the fish sticks with the oil and spray or brush the bottom of the air fryer basket. Place the fish into the basket and air-fry at 200 ºC for 6 minutes, turn the fish sticks over, and air-fry for another 2 to 4 minutes.


Serve the fish sticks warm with the tartar sauce and some French fries on the side.

Comments


bottom of page