top of page

Kana Piccata


 Kana Piccata on ideaalne valik neile, kes naudivad kerget ja maitsvat õhtusööki! Kana Piccata on maitsvast kanalihast valmistatud roog, millele annab erilise maitse värskelt pressitud sidrunimahl ja kapparid.

See roog pakub mõnusat tasakaalu kana mahlasusest ja sidruni värskusest koos kapparite maitseelamusega.


Kana Piccata

KOOSTISOSAD

680 g õhukesteks viiludeks lõigatud kanarinnafileed

soola

värskelt jahvatatud musta pipart

¼ tassi universaalset jahu

2 spl oliiviõli

½ viilutatud sidrunit

½ šalottsibulat, hakitud

1 küüslauguküüs, hakitud

1 tass kanapuljongit

¼ tassi värsket sidrunimahla, umbes 2 sidrunit

3 spl kapparit, nõrutada ja loputada

3 spl võid

2 spl hakitud värsket peterselli


JUHISED

Eelsoojenda ahi võimalikult madalale temperatuurile – tavaliselt umbes 75˚C.

Viiluta kanarind õhukesteks fileedeks (vajadusel) ja tambi tükid kergelt ühtlaseks (mitte üle 1,25 cm paksuseks). Maitsesta kana soola ja pipraga ning seejärel puista kergelt jahu ja raputa üleliigne maha.


Kuumuta suur pann keskmisel-kõrgel kuumusel. Kui pann on kuum, lisa oliiviõli ja prae kanatükke partiidena umbes 1½ kuni 2 minutit mõlemalt poolt. Eemalda kana ja aseta vaagnale, kata alumiiniumfooliumiga ja aseta see ahju, et soojas hoida.


Alanda kuumust keskmisele, lisa pannile sidruniviilud ja pruunista kergelt. Seejärel lisa pannile šalottsibul ja küüslauk ning küpseta veel minut, jälgides, et segu pannil ära ei kõrbeks. Lisa kanapuljong ja hauta, kraapides pannipõhjale kõik pruunid tükid, kuni vedelik on poole võrra vähenenud – umbes 5 minutit.


Lisa pannile sidrunimahl ja kapparid ning hauta veel 2 minutit. Eemaldage pann tulelt ja sega kastme paksendamiseks või. Lisa petersell ja maitsesta soola ja pipraga. Pane kana ja kõik kanamahlad taldrikult tagasi pannile ja sega, et kõik tükid kastmega katta.

Serveeri kohe spagettide, riisi või kartulite peal.


Chicken Piccata

INGREDIENTS

680 g thin sliced chicken breast

salt

freshly ground black pepper

¼ CUP all-purpose flour

2 TABLESPOONS olive oil

½ lemon sliced

½ shallot minced

1 CLOVE garlic minced

1 CUP chicken stock

¼ CUP fresh lemon juice about 2 lemons

3 TABLESPOONS capers drained and rinsed

3 TABLESPOONS butter

2 TABLESPOONS chopped fresh parsley


INSTRUCTIONS

Pre-heat the oven to the lowest temperature possible – usually around 75˚ C.

Slice the chicken breasts into thin fillets (if necessary) and lightly pound the pieces so they are a uniform thickness (no more than 1,25 cm thick). Season the chicken with salt and pepper and then lightly dredge in the flour and shake off any excess.

Heat a large skillet or sauté pan over medium-high heat. Once the skillet is hot, add the olive oil and sear the chicken pieces in batches for about 1½ to 2 minutes per side. Remove the chicken and place on a platter, cover with aluminum foil, and pop it into the oven to keep warm.


Reduce the heat to medium, add the lemon slices to the skillet and brown lightly. Then, add the shallots and garlic to the skillet and cook for another minute, taking care not to burn the drippings in the skillet. Add the chicken stock and simmer, scraping up any brown bits on the bottom of the skillet, until the liquid has reduced by half – about 5 minutes.

Add the lemon juice and capers to the skillet and continue to simmer for another 2 minutes. Remove the skillet from the heat and stir in the butter to thicken the sauce. Add the parsley and season to taste with salt and pepper. Return the chicken and any juices from the resting plate to the pan and turn to coat all the pieces in the sauce. Serve immediately over thin spaghetti, rice or potatoes.


Comments


bottom of page