top of page

Kanasupp juustuga


Kanasupp juustuga on meeldivalt rikkalik ja lohutav roog, mis pakub sügavat maitset ja soojendab meie meeli. See supp on valmistatud mahlakast kanalihast, pasta tükikestest ja on üleni kaetud sulatatud juustuga.

Supi maitse on sügav ja täidlane tänu sibula ja küüslaugu soojendavale algusele. Itaalia maitseainesegu annab sellele vürtsikat sügavust, samas kui tomatid lisavad kergelt magusa tooni. Kanapuljong ja pasta annavad sellele tekstuurilise mitmekesisuse ja mõnusa täistunde. Supi tipphetkeks on kindlasti juust - mozzarella, mis sulatatakse peale serveerimist, andes supile rikkaliku ja kreemja kihi.


Koostisained

2 spl. oliiviõli

1 sibul, tükeldatud

3 küüslauguküünt, hakitud

1 loorberileht

1 spl. Itaalia maitseaine, lisaks veel lisamiseks

400 g tükeldatud tomatit

4 tassi madala naatriumisisaldusega kanapuljong

2 tassi ditalini, mini penne või muu väike pasta

3 tassi tükeldatud või tükeldatud küpsetatud kana

Sool ja must pipar, maitse järgi

U 85 g mozzarella juustu, riivitud või õhukesteks viiludeks

Hakitud värske basiiliku ja punase pipra helbed, serveerimiseks (valikuline)


Juhised

1. Kuumuta oliiviõli suures potis keskmisel kuumusel. Lisa sibul, küüslauk, loorber ja itaalia maitseaine ning kuumuta segades 4–5 minutit, kuni sibul on pehmenenud.


2. Lisa potti tükeldatud tomatid, kanapuljong ja 2 tassi vett. Tõsta kuumus kõrgeks ja kuumuta keemiseni. Lisa pasta, lase uuesti keema ja keeda, kuni supp on veidi paksenenud ja pasta on al dente, 8–10 minutit. Tõsta tulelt ja sega hulka kana. Visake loorberileht ära. Maitsesta soola ja pipraga.


3. Jaga supp kaussidesse ja tõsta peale mozzarella. Lase juustul 1 minut sulada. Serveerimiseks lisa hakitud basiilikut, Itaalia maitseainet ja punase pipra helbeid.



Chicken Parm Soup


Ingredients

2 tbsp. olive oil

1 onion, diced

3 garlic cloves, minced

1 bay leaf

1 tbsp. Italian seasoning, plus more for topping

2 (14-oz.) can diced tomatoes

4 c. low-sodium chicken broth

2 c. ditalini, mini penne, or other small pasta

3 c. chopped or shredded rotisserie chicken

Kosher salt and black pepper, to taste

3 oz. mozzarella cheese, shredded or thinly sliced

Chopped fresh basil and red pepper flakes, for serving (optional)


Directions

1. Heat the olive oil in a large pot over medium heat. Add the onion, garlic, bay leaf, and Italian seasoning and cook, stirring, until the onion is softened, 4 to 5 minutes.


2. Add the diced tomatoes, chicken broth, and 2 cups of water to the pot. Increase the heat to high and bring to a boil. Add the pasta, return to a boil, and cook until the soup is slightly thickened and the pasta is al dente, 8 to 10 minutes. Remove from the heat and stir in the chicken. Discard the bay leaf. Season with salt and pepper.


3. Divide the soup among bowls and top with the mozzarella. Let the cheese melt for 1 minute. Top with chopped basil, Italian seasoning, and red pepper flakes, to serve.


Comments


bottom of page