top of page

Kartulikoogid


Kartulikoogid on ahvatlev ja rikkalik roog, mis pakub maitseelamust, mis ühendab mahlase kartulipüree, juustu ja hõrgud lisandid. Need on valmistatud väikesteks, mahlakateks kookideks, mis on väljast krõbedad ja kuldpruunid ning sisult õrnad ja kreemjad. Kui olete lisanud ka valikulisi lisandeid, nagu sink, peekon, porgand või sibul, siis iga hammustus pakub erinevaid maitseid ja tekstuure, muutes iga kartulikoogi tõeliselt ainulaadseks.


KOOSTISOSAD

3 tassi kartulipüreed

1 lahtiklopitud muna

1 tass riivitud Monterey Jacki juustu

1½ spl hakitud värsket murulauku

2 kuni 4 spl universaalset jahu

Soola ja värskelt jahvatatud musta pipart

1 tass riivsaia

¼ tass riivitud Parmesani juustu

Taimeõli

1 kuni 2 spl soolamata võid

Soovi korral hapukoor serveerimiseks

VALIKULISED LISANDSED:

1½ tass kuubikuteks lõigatud sinki

¾ tass purustatud keedetud peekonit

¾ tass hakitud porgandit

¼ tass hakitud talisibul


JUHISED

Segage kartulipüree, muna, Monterey Jacki juust, murulauk ja 2 supilusikatäit jahu suures kausis. Kui teie kartulipuder on vedel, segage tugevama konsistentsi saavutamiseks lisaks jahu. Maitsestage segu soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga ning segage kõik lisandid, mida soovite lisada.


Jagage kartulisegu 10 ühtlaseks osaks ja vormige need jämedateks pallideks.

Segage riivsai ja parmesani juust madalas vormis. Asetage iga kartulipall riivsaia sisse ja tasandage see, et moodustuks segust 7-8 cm pätsike. Keerake kook ettevaatlikult ümber ja määrige ka teine pool puruga. Tasandage kookide servad käte või spaatliga nii, et need kõik oleksid sirgete külgedega kettad. See aitab vältida kartulipannkookide liigset laialivalgumist küpsetamise ajal.


Kuumutage elektripann temperatuurini 175˚C või eelkuumutage suur pann keskmisel-kõrgel kuumusel. Lisage küpsetusplaadile või pannile klaas taimeõli ja supilusikatäis võid. Lisage kartulipannkoogid, küpsetage vajadusel partiidena ja küpsetage 6–8 minutit mõlemalt poolt, kuni koogid on kergelt pruunistunud. Pöörake koogid ettevaatlikult ümber – need on pehmed ja õrnad, kuni mõlemad pooled on pruunistunud. Kui kartulikoogid on mõlemalt poolt pruunistunud ja keskelt läbi kuumutatud, tõstke kartulikoogid küpsetuspaberi või paberrätikuga vooderdatud taldrikule.

Korrake sama teise partii kartulipannkookidega, lisades vajadusel õli ja võid.


Kaunistage värske hakitud murulauguga ja serveerige soovi korral soojalt hapukoorega.



Mashed Potato Cakes


INGREDIENTS

3 CUPS leftover mashed potatoes

1 egg beaten

1 CUP grated Monterey Jack cheese

1½ TABLESPOONS chopped fresh chives

2 TO 4 TABLESPOONS all-purpose flour

Salt and freshly ground black pepper

1 CUP breadcrumbs

¼ CUP grated Parmesan cheese

Vegetable oil

1 TO 2 TABLESPOONS unsalted butter

Sour cream for serving optional

OPTIONAL ADD-INS:

1½ CUP diced ham

¾ CUP crumbled cooked bacon

¾ CUP shredded carrots

¼ CUP chopped scallions


INSTRUCTIONS

Combine the mashed potatoes, egg, Monterey Jack cheese, chives, and 2 tablespoons of the flour in a large bowl. If your mashed potatoes are loose, stir in additional flour for a stiffer consistency. Season the mixture with salt and freshly ground black pepper and stir in any add-ins you might be including.


Using a ⅓-cup dry ingredient measure, divide the potato mixture into 10 even portions and shape them into rough balls.


Combine the breadcrumbs and Parmesan cheese in a shallow dish. Place each potato ball into the breadcrumbs and flatten it to form the mixture into a 7-8 cm patty. Carefully flip the cake over and coat the other side with crumbs as well. Flatten the edges of the cakes with your hands or a spatula so that each one is a straight-sided disk. This will help to prevent the potato pancakes from spreading out too much while cooking.


Heat an electric griddle to 175˚C or pre-heat a large skillet over medium-high heat. Add a glug of vegetable oil and a tablespoon of butter to the griddle or skillet. Add the potato pancakes, cooking in batches if necessary and cook for 6 to 8 minutes on each side until lightly browned. Flip the cakes over carefully - they will be soft and delicate until both sides are browned. When browned on both sides and heated through in the center, transfer the potato cakes to a plate lined with parchment paper or paper towels. Repeat with the second batch of potato pancakes, adding additional oil and butter as needed.

Garnish with fresh chopped chives and serve warm with sour cream if desired.




Comments


bottom of page