top of page

Kodune hapukapsas


Hapukapsas on mitmekülgne ja oluline osa paljude jõululaudade toitudest ning see annab pühadetoitudele erilise ja iseloomuliku maitse. See retsept on kiire ja lihtne viis valmistada maitsvat hapukapsast oma koduköögis. Maitsesta seda vastavalt oma maitse-eelistustele ja naudi koduse hapukapsa maitset!


Koostisained

1 tass vett

1 tass destilleeritud valget äädikat

½ sibulat, tükeldatud

1 peakapsas, südamik puhastatud ja tükeldatud

¾ tl meresoola

½ tl selleriseemneid

½ tl sibulapulbrit

½ tl küüslaugupulbrit

jahvatatud must pipar maitse järgi


Juhised

Lisage potti kõrgel kuumusele vesi, 1/2 tassi äädikat ja sibul. Lisage kapsas, sool, selleriseemned, sibulapulber, küüslaugupulber ja pipar, seejärel valage peale ülejäänud 1/2 tassi äädikat. Katke ja laske keema tõusta. Alandage kuumust ja hautage 3 minutit.

Avage pott ja segage kapsas. Katke uuesti ja küpsetage aeg-ajalt segades, kuni kapsas on pehme ja närbunud, veel 10–15 minutit.


Homemade sauerkraut


Ingredients

1 cup water

1 cup distilled white vinegar

½ onion, diced

1 head cabbage, cored and shredded

¾ teaspoon sea salt

½ teaspoon celery seed

½ teaspoon onion powder

½ teaspoon garlic powder

ground black pepper to taste

Directions

Combine water, 1/2 cup vinegar, and onion in a pot over high heat. Add cabbage, salt, celery seed, onion powder, garlic powder, and pepper, then pour remaining 1/2 cup vinegar over top. Cover and bring to a boil. Reduce the heat and simmer for 3 minutes.

Uncover and stir cabbage. Cover again and cook, stirring occasionally, until cabbage is tender and wilted, 10 to 15 minutes more.



Comments


bottom of page