top of page

Kõrvitsa risotto


Kõrvitsa risotto - see on maitsev sügispärl, mis toob teie taldrikule soojust ja rikkalikku maitset kõrvitsa hooajast. Risotto, see Itaalia päritolu hõrgutis, mis on juba iseenesest maitsev, saab siin uue hingamise tänu kõrvitsapüreele, mis annab talle sügavama maitse ja sooja, rikkaliku värvi. Täiendades seda veidi muskaatpähkli ja salveiga, saate tulemuseks täiusliku sügise lõhna ja maitse.


Kõrvitsa risotto


Koostisained

2 spl. ekstra neitsioliiviõli

1/4 tl. jahvatatud värske muskaatpähkel

2 tl. peeneks hakitud värske salvei, pluss lehed serveerimiseks

1/2 kollast sibulat, peeneks hakitud

1/4 tl. soola

225 g arborio riisi

1 tassi kuiv valget veini

1 tk. madala naatriumisisaldusega köögiviljapuljongit, kuumutatud

1/2 tassi riivitud Pecorino Romano juustu

1/2 tassi kõrvitsapüreed

2 spl. soolata või

Viilutatud ricotta salata, serveerimiseks


Samm 1

Kuumuta suurel pannil keskmisel kuumusel õli. Küpseta muskaatpähkel ja 1 tl salveid, segades, umbes 30 sekundit, kuni need muutuvad aromaatseks. Lisa sibul; maitsesta soolaga. Küpseta sageli segades, kuni segu on pehme ja läbipaistev, 6–8 minutit.

2. samm

Lisa riis ja sega, kuni see just hakkab röstima, umbes 1 minut. Lisa vein ja küpseta aeg-ajalt segades, kuni see on peaaegu täielikult aurustunud, 2–3 minutit.

3. samm

Vähendage kuumust keskmisele-madalale. Valage 3/4 tassi puljongit riisile ja keetke aeg-ajalt segades, lastes riisil vaikselt podiseda. Kui riis on puljongi peaaegu sisse imanud, korrake 25–30 minutit, kuni riis on pehme ja keedetud ning risoto on viskoosne ja maitsev.

4. samm

Sega sisse Pecorino Romano, kõrvitsapüree, või ja 1 tl salvei. Küpseta segades, kuni need on läbi kuumutatud, umbes 5 minutit.

5. samm

Jaga risoto kausside vahel. Kõige peale tõsta ricotta salata ja salveilehed.


Kõik vajalikud köögitarbed leiad meie e-poest.


Kui toitu jääb üle, siis pane see Kook rakendusse müüki! Sina ei pea toitu raiskama ja keegi saab Sinu maitsvat toitu nautida.

Kui Sul äppi veel ei ole, siis leiad selle www.kookfood.app


Pumpkin Risotto


Ingredients

2 tbsp. extra-virgin olive oil

1/4 tsp. ground fresh nutmeg

2 tsp. finely chopped fresh sage, divided, plus leaves for serving

1/2 yellow onion, finely chopped

1/4 tsp. Kosher salt

225 g arborio rice

1 c. dry white wine

1 qt. low-sodium vegetable broth, heated

1/2 c. grated Pecorino Romano (about 1 oz.)

1/2 c. pumpkin puree

2 tbsp. unsalted butter

Shaved ricotta salata, for serving


Step 1

In a large, straight-sided skillet over medium heat, heat oil. Cook nutmeg and 1 teaspoon sage, stirring, just until aromatic, about 30 seconds. Add onion; season with salt. Cook, stirring often, until softened and translucent, 6 to 8 minutes.

Step 2

Add rice and stir until it just begins to toast, about 1 minute. Add wine and cook, stirring occasionally, until almost completely evaporated, 2 to 3 minutes.

Step 3

Reduce heat to medium-low. Ladle 3/4 cup broth over rice and cook, stirring occasionally, allowing rice to simmer gently. Once rice almost absorbs broth, repeat in batches with remaining broth until rice is tender and cooked through and risotto is viscous and saucy, 25 to 30 minutes.

Step 4

Fold in Pecorino Romano, pumpkin puree, butter, and 1 teaspoon sage. Cook, stirring, until heated through, about 5 minutes.

Step 5

Divide risotto among bowls. Top with ricotta salata and sage leaves.


Comments


bottom of page