top of page

Küpsetatud lõhe pesto ja riisisalatiga


See küpsetatud lõhe pesto ja riisisalatiga on tervislik, kauni välimusega ja kiirelt valmiv maitsev valik nii kiireks lõunaks kui pidulikuks õhtusöögiks. Küpsetatud lõhe on alati maitsev ja kindel valik igaks olukorraks. Riisisalat saab aga sellest retseptist erilise täienduse. Riis segatakse õhukesteks lõigatud porgandi ja suhkruhernestega, lisades sellele mõnusat krõmpsuvust ja värviküllast värskust. Kogu segu seob ühtlaseks tervikuks ülejäänud pesto, tuues kaasa täidlase maitsekoosluse.


4 nahaga lõhe portsjonit

2/3 tassi (180 g) basiiliku pestot

2 x 250g pakki riisi

2 porgandit, kooritud, lõigatud pikkadeks ribadeks

200g suhkruherneid, pikuti õhukesteks viiludeks


Samm 1

Eelkuumuta grill või grillpann keskmisel kuumusel. Vooderda küpsetusplaat fooliumiga. Piserdage fooliumile kergelt oliiviõli . Aseta lõhe, nahk allapoole, ettevalmistatud alusele. Määri iga lõhetükk 1 sl pestoga. Küpseta grilli (või grillpannil) 5 minutit või kuni lõhe on läbi küpsenud.


2. samm

Samal ajal kuumuta riisi pakendil olevaid juhiseid järgides. Tõsta suurde kuumakindlasse kaussi. Lisa porgand, lumeherned ja pool ülejäänud pestost. Sega korralikult.


3. samm

Jaga riisisegu ühtlaselt serveerimistaldrikutele. Tõsta peale lõhe ja nirista serveerimiseks üle pestoga.


Pesto salmon with rice salad


4 Skin-On Salmon Portions

2/3 cup (180g) basil pesto

2 x 250g rice

2 carrots, peeled, cut into long matchsticks

200g snow peas, trimmed, thinly sliced lengthways


Step 1

Preheat grill on medium. Line a baking tray with foil. Lightly spray foil with olive oil spray. Place the salmon, skin-side down, on the prepared tray. Spread each piece of salmon with 1 tbs of pesto. Cook under the grill for 5 mins or until salmon is just cooked through.

Step 2

Meanwhile, heat rice following packet directions. Transfer to a large heatproof bowl. Add carrot, snow peas and half the remaining pesto. Toss to combine.

Step 3

Divide the rice mixture evenly among serving plates. Top with the salmon and drizzle with remaining pesto to serve.

Comments


bottom of page