top of page

Maasika ricotta koogid


Maasika Ricotta koogid on suurepärane viis ühendada värsked maasikad rikkaliku ja kreemise ricotta juustuga, luues tulemuseks maitserohke ja sametine maiustus.


Nende kooslus pakub meeldivat maitseelamust ning on suurepärane valik nii igapäevaseks naudinguks kui ka erilisteks sündmusteks.


KOOSTISOSAD

115 g võid

125g tuhksuhkrut

3 muna, eraldatud

2 spl maisijahu või kartulijahu

175 g jahvatatud mandleid

200 g ricottat

1 vaniljekaun, seemned välja kraabitud

1 sidruni koor

näputäis soola

400g maasikaid

2 spl vanillisuhkrut


Samm 1

Kuumuta ahi temperatuurini 190°C/170°C ventilaator/375°F/gaasimärk 5. Vooderda koogivormid küpsetuspaberiga (meile meeldib kasutada igasse vormi surutud küpsetuspaberi ringi).


2. samm

Kasutage suurt lamedat lusikat või labakinnitusega mikserit, et vahustada või ja suhkur kohevaks ja kreemjaks. Lisa ükshaaval aeglaselt munakollased ja klopi ühtlaseks vahuks. Lisa maisijahu, jahvatatud mandlid, ricotta, vanillikauna seemned, sidrunikoor ja sool ning sega ühtlaseks taignaks.


3. samm

Vahusta munavalged pehmeks vahuks ja sega ettevaatlikult koogitainasse, kuni see on hästi segunenud. Tõsta tainas eelnevalt vooderdatud vormidesse – igas umbes 120 g.


4. samm

Eemaldage maasikatelt rohelised varred ja lõigake olenevalt nende suurusest pooleks või neljaks. Aseta need iga koogi peale vormi ja puista üle vanillisuhkruga. Asetage vormid 15 minutiks ahju keskosas olevale alusele, seejärel pöörake plaati ja küpsetage enne serveerimist veel 10 minutit.


5. samm

Neid kooke võib serveerida soojalt otse ahjust või hoida külmkapis kuni 2 päeva. Tõsta serveerimiseks uuesti toatemperatuurile.


Kõik vajalikud köögitarbed leiad meie e-poest.


Kui toitu jääb üle, siis pane see Kook rakendusse müüki! Sina ei pea toitu raiskama ja keegi saab Sinu maitsvat toitu nautida.

Kui Sul äppi veel ei ole, siis leiad selle www.kookfood.app


Strawberry ricotta cakes


INGREDIENTS

115g/4oz butter

125g/41⁄2oz/generous 2⁄3 cup caster sugar

3 eggs, separated

2 tbsp cornflour or potato flour

175g/6oz/13⁄4 cups ground almonds

200g/7oz/scant 1 cup ricotta

1 vanilla pod, seeds scraped out

1 lemon zest

a pinch of salt

400g/14oz/4 cups strawberries

2 tbsp vanilla sugar (made from mixing sugar with the empty vanilla pod)


Step 1

Heat your oven to 190°C/170°C fan/375°F/gas mark 5. Line the cake tins with baking paper (we like to use a circle of baking paper pushed into each tin).


Step 2

Use a large flat spoon or a mixer with a paddle attachment to cream the butter and the sugar together until fluffy and creamy. Slowly add the egg yolks, one at a time, and beat until smooth. Add the cornflour, ground almonds, ricotta, seeds from the vanilla pod, lemon zest and salt, and mix well to form a smooth batter.


Step 3

Whisk the egg whites to soft peaks and gently fold into the cake batter till well combined. Transfer the batter into your pre-lined tins –about 120g/41⁄4oz in each.


Step 4

Remove the green stems from the strawberries and, depending on their size, cut into halves or quarters. Arrange them in a formation on top of each cake and sprinkle with the vanilla sugar. Place the tins on a tray in the centre of the oven for 15 minutes, then rotate the tray and bake for a further 10 minutes before serving.


Step 5

These cakes can be served warm straight from the oven or kept in the fridge for up to 2 days. Bring back up to room temperature to serve.


Comments


bottom of page