top of page

Maasikatort


Maasikatort on ideaalne valik eriliste sündmuste tähistamiseks või lihtsalt selleks, et endale ja teistele rõõmu valmistada. See on roog, mis ühendab endas maasikate suvepärase värskuse ning kreemise täidise luksuslikkuse. Olgu see siis rõõmuks silmale, maitsemeelele või hingeelule – maasikatort on tõeline pidusöögi täht!


KOORIKU JAOKS

1 1/3 tassi jahu

1/4 tassi granuleeritud suhkrut

1/2 tl. koššersool

10 spl. või, sulatatud

TÄIDISEKS

1/2 tassi vahukoort

225 g toorjuustu, pehmendatud

1/2 tassi granuleeritud suhkrut

1 sidruni mahl ja koor

1 tl. puhas vaniljeekstrakt

KATTEKS

680 g maasikaid, kooritud ja viilutatud

3 spl. maasika- või vaarikahoidised


Samm 1

Valmistage koorik: Kuumuta ahi 175° kraadini. Vahusta suures kausis jahu, suhkur ja sool. Lisa sulatatud või ja sega kuni moodustub tainas. Suru segu 26-28 cm eemaldatava põhjaga koogipannile, kuni tainas on ühtlaselt jaotunud. Torka kahvliga üle ja küpseta 25–30 minutit kuldseks. Lase täielikult jahtuda.

2. samm

Vahepeal valmista täidis: vahusta suures kausis saumikseriga vahukoort, kuni moodustub tugev vaht. Vahusta teises suures kausis toorjuust ja suhkur ühtlaseks vahuks. Lisa sidrunimahl ja -koor ning vanill. Vahusta kuni segunemiseni. Sega sisse vahukoor, seejärel tõsta lusikaga jahtunud koorikusse ja silu pealt ühtlaseks.

3. samm

Alustades väljast, asetage maasikad tordi peale ringikujuliselt, kuni kogu tort on kaetud.

4. samm

Kuumutage väikeses mikrolaineahjus kasutatavas kausis hoidised ja 2 tl vett, kuni need on soojenenud, 30 sekundit. Pintselda koogid üle ja pane külmkappi jahtuma, 2 tundi.


Kõik vajalikud köögitarbed leiad meie e-post.


Kui toitu jääb üle, siis pane see Kook rakendusse müüki! Sina ei pea toitu raiskama ja keegi saab Sinu maitsvat toitu nautida.

Kui Sul äppi veel ei ole, siis leiad selle www.kookfood.app


Strawberry Tart


FOR THE CRUST

1 1/3 c. all-purpose flour

1/4 c. granulated sugar

1/2 tsp. kosher salt

10 tbsp. butter, melted

FOR THE FILLING

1/2 c. heavy cream

225 g cream cheese, softened

1/2 c. granulated sugar

Juice and zest of 1 lemon

1 tsp. pure vanilla extract

FOR THE TOPPING

680 g strawberries, hulled and sliced

3 tbsp. strawberry or raspberry preserves


Step 1

Make crust: Preheat oven to 175°. In a large bowl, whisk together flour, sugar, and salt. Add melted butter and stir until dough forms. Press mixture into a 26-28 cm tart pan with a removable bottom, pressing until dough is smooth. Prick all over with a fork and bake until golden, 25 to 30 minutes. Let cool completely.

Step 2

Meanwhile, make filling: In a large bowl using a hand mixer, beat heavy cream until stiff peaks form, 7 minutes. In another large bowl, beat together cream cheese and sugar until smooth. Add lemon juice and zest, and vanilla. Beat until combined. Fold in whipped cream, then spoon into cooled crust and smooth top.

Step 3

Starting on the outside, arrange strawberries on top of tart in a circle until entire tart is covered.

Step 4

In a small microwave-safe bowl, heat together preserves and 2 teaspoons water until warmed, 30 seconds. Brush over tart and refrigerate until well chilled, 2 hours.



Comments


bottom of page