top of page

Makaronid juustuga


Makaronid juustuga, tuntud ka kui mac 'n' cheese, on maitsev ja lohutav roog, mis koosneb keedetud makaronidest ja kreemjast juustukastmest. See on populaarne Ameerika köögis ning on armastatud eriti laste seas.


KOOSTISOSAD

50 g soolamata võid

¼ tassi (35 g) tavalist jahu

2 tassi (500 ml) piima

200 g fontinat, tükeldatud

300 g asiagot, tükeldatud

150 g parmesani, riivitud

300 g pennet

Serveerimiseks ürte (valikuline)


1.Kuumuta ahi 200°C-ni.


2. Sulata potis või keskmisel kuumusel. Lisa jahu ja küpseta 1 minut, seejärel lisa vähehaaval piim, pärast iga lisamist korralikult vahustades. Maitsesta soola ja valge pipraga, seejärel küpseta 2-3 minutit. Lisa kaks kolmandikku juustudest ja sega kuni sulamiseni, seejärel eemalda tulelt.


3. Aja suur kastrul soolaga maitsestatud vett kõrgel kuumusel keema. Lisa pasta ja keeda kuni al dente, seejärel kurna, jättes alles ¼ tassi (60 ml) vett. Tõsta pasta tagasi pannile, seejärel lisa reserveeritud vesi ja sulatatud juustu segu.


4. Jaga nelja eraldi ahjuvormi vahel, seejärel puista peale ülejäänud juust. Aseta alusele ja küpseta 15 minutit või kuni see on mullitav ja kuldne.


5. Kui kasutate, serveerige ürtidega.


Penne mac 'n' cheese


INGREDIENTS

50g unsalted butter

¼ cup (35g) plain flour

2 cups (500ml) milk

200g fontina, chopped

300g asiago, chopped

150g parmesan, grated

300g penne

Micro herbs to serve (optional)

1.Preheat oven to 200°C.

2.Melt butter in a saucepan over medium heat. Add the flour and cook for 1 minute, then gradually add the milk, whisking well after each addition. Season with salt and white pepper, then cook for 2-3 minutes. Add two-thirds of the cheeses and stir until melted then remove from the heat.

3.Bring a large saucepan of salted water to the boil over high heat. Add pasta and cook until al dente then drain, reserving ¼ cup (60ml) water. Return the pasta to the pan, then add the reserved water and the melted cheese mixture.

4.Divide between four individual ovenproof dishes, then top with remaining cheese. Place on a tray and bake for 15 minutes or until bubbling and golden.

5.Serve topped with herbs if using.


Comments


bottom of page