top of page

Marsala pošeeritud pirnid


Marsala pošeeritud pirnid on elegantne ja maitsva magustoidu variant, kus pirne keedetakse või "pošeeritakse" magusas Marsala veinis koos erinevate maitseainetega. See annab pirnidele rikkaliku ja keeruka maitse, mis sobib suurepäraselt serveerimiseks peenemates õhtusöökides või pidulikel sündmustel.


KOOSTISOSAD

6 tugevat pirni, näiteks Corella või Packham, kooritud

1 tass (250 ml) Marsala veini

2 nelki

1 kaneelipulk

1 vaniljekaun, pooleks lõigatud

¾ tassi muscovado suhkrut

šokolaadijäätis, serveerimiseks


1. Sega kastrulis Marsala, nelk, kaneelipulk, vaniljekaun ja suhkur. Küpseta segades 5 minutit või kuni suhkur on lahustunud. Lisa pirnid ja vala peale nii palju vett, et see pirnid kataks.


2. Valmista küpsetuspaberist kaas ja kata sellega pirnid tihedalt. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja küpseta 35–40 minutit või kuni pirnid on pehmed, keerates poole küpsemise ajal ümber.


3. Eemalda pirnid vedelikust. Viska pool keeduvedelikust ära, tõsta kuumus kõrgeks ja küpseta 10–15 minutit või kuni vedelik on vähenenud ja muutunud siirupiseks.


4. Laota pirnid vaagnale, vala peale siirup ja serveeri šokolaadijäätisega.


Marsala poached pears


INGREDIENTS

6 firm pears such as Corella or Packham, peeled

1 cup (250ml) Marsala

2 cloves

1 cinnamon stick

1 vanilla bean, cut in half

¾ cup muscovado sugar

chocolate gelato, to serve

1.Combine Marsala, cloves, cinnamon stick, vanilla bean and sugar in a saucepan. Cook, stirring, for 5 minutes or until sugar has dissolved. Add pears to pan and pour in enough water to cover them.

2.Create lid from baking paper (parchment cartouche) and use it to cover the pears snugly. Bring to a simmer, reduce heat to low and cook for 35–40 minutes or until pears are tender, turning halfway through cooking.

3.Remove the pears from the poaching liquid. Discard half the cooking liquid, increase heat to high and cook for 10–15 minutes or until the liquid has reduced and turned syrupy.

4.Arrange the pears onto a platter, pour syrup over and serve with chocolate gelato. Serves 6.


Comments


bottom of page