top of page

Mehhikopärane riis ubadega


Mehhikopärane riis ubadega on traditsiooniline Mehhiko toit, mis koosneb riisist, millele on lisatud erinevaid maitseaineid ja keedetud koos ubadega, et luua rikkalik ja maitsvate maitsetega roog.


Mehhikopärane riis ubadega on sageli serveeritud Mehhiko roogade nagu tšillide, enchiladade, fajitade või lihtsalt grillitud liha kõrvale. See on terviklik ja maitsev toit, mis sobib suurepäraselt rikkalike maitsete ja kultuuriliste elementide austajatele.


KOOSTISOSAD

1 tass kuivatatud pintoube

1 spl oliiviõli

1 keskmine sibul, hakitud

1 roheline paprika, lõigatud kuubikuteks

1 punane paprika, lõigatud kuubikuteks

1 Jalapeño pipar, hakitud

1 spl kuivatatud pune

1 spl tšillipulbrit

2 tl soola

2 spl tomatipastat

1½ tass pikateralist valget riisi

4 tass kana- või köögiviljapuljongit

400 g röstitud tomateid

¼ tass hakitud värsket koriandrit


Aseta pintooad kiirkeedupotti ja katke 2,5 cm veega. Küpseta HIGH-režiimil 5 minutit. Lase rõhul loomulikult15 minutit langeda, seejärel vabasta jääkrõhk kiirvabastuse meetodiga ja eemaldage ettevaatlikult kaas. Nõruta ja tõsta pintooad kõrvale.


Eelsoojenda kiirkeedupotti, kasutades pruunistamise funktsiooni.

Lisa oliiviõli ja prae sibulat paar minutit, kuni see hakkab pehmeks muutuma. Lisa paprika, pune, tšillipulber, sool ja tomatipasta ning jätka küpsetamist veel minut või kaks. Sega juurde riis ja hauta 1 minut. Sega keedetud pintooad, kanapuljong ja tükeldatud tomatid ning lukusta kaas.


Surveküpseta HIGH-l 6 minutit.

Vabasta rõhk QUICK-RELEASE meetodil ja eemalda ettevaatlikult kaas. Sega kahvliga kohevaks, sega hulka värske koriander ja tõsta serveerimisnõusse.


Kiirkeedupoti saad tellida mugavalt meie e-poest.


Kui toitu jääb üle, siis pane see Kook rakendusse müüki! Sina ei pea toitu raiskama ja keegi saab Sinu maitsvat toitu nautida.

Kui Sul äppi veel ei ole, siis leiad selle www.kookfood.app


Instant Mexican Rice and Beans


INGREDIENTS

1 CUP dried pinto beans

1 TABLESPOON olive oil

1 medium onion chopped

1 green pepper diced

1 red pepper diced

1 Jalapeño pepper seeded and minced

1 TEASPOON dried oregano

1 TABLESPOON chili powder

2 TEASPOON salt

2 TABLESPOONS tomato paste

1½ CUPS long grain white rice

4 CUPS chicken or vegetable stock

1 400 g can fire roasted tomatoes

¼ CUP chopped fresh cilantro


Place the pinto beans in the pressure cooker and cover with an 2,5 cm of water. Pressure-cook on HIGH for 5 minutes. Let the pressure drop NATURALLY for 15 minutes, then release any residual pressure with the QUICK-RELEASE method and carefully remove the lid. Drain and set the pinto beans aside.

Pre-heat the pressure cooker using the brown or sauté function.

Add the olive oil and sauté the onion for a few minutes until it starts to become tender. Add the peppers, oregano, chili powder, salt and tomato paste and continue to cook for another minute or two. Stir in the rice and sauté for 1 minute. Stir in the cooked pinto beans, chicken stock and diced tomatoes and lock the lid in place.


Pressure-cook on HIGH for 6 minutes.

Release the pressure using the QUICK-RELEASE method and carefully remove the lid. Fluff with a fork, mix in the fresh cilantro and transfer to a serving dish.


Comments


bottom of page