top of page

Mürgiõunad


Halloweeni jaoks loodud "Mürgiõunad" on põnev ja kaasahaarav roog, mis toob esile selle salapärase püha olemuse. Need õunad on kaetud karamelliga ja värvitud lillaks ja mustaks, luues kummitusliku ja õudse visuaalse efekti.


Mürgiõunad


Koostisained

10 väikest õuna

10 pikka puupulka

1 3/4 tassi granuleeritud suhkrut

1/2 tassi kerget maisisiirupit

3/4 tass vett

1/2 tl. lillat geeljat toiduvärvi

1/4 tl. Musta geeljat toiduvärvi


1. samm

Pista puupulgad iga õuna keskele ja tõsta kõrvale.

2. samm

Vooderda suur küpsetusplaat küpsetuspaberiga või määri või või küpsetuspritsiga.

3. samm

Sega keskmises kastrulis suhkur, vesi ja maisisiirup. Sega geeljas toiduvärv ja keera kuumus keskmiselt kõrgeks. Kuumuta segu keemiseni ja sega pidevalt, kuni suhkur lahustub. Seejärel alanda kuumust keskmisele ja lase segamata keeda, kuni see läheneb kommide termomeetriga mõõtes umbes 145°-ni – mis on kõvade pragude tekkimise faasi lähedal. Eemaldage kuumuselt.

4. samm

Kiiresti töötades kallutage panni ja kastke õunad segusse, keerutage õun läbi kommisegu, et see kataks õunu ühtlaselt. Enne õliga määritud ahjuplaadile asetamist hoidke õuna paar sekundit segu kohal. Korrake ülejäänud õuntega. Lase täielikult jahtuda.


Kõik vajalikud köögitarbed leiad meie e-poest.


Kui toitu jääb üle, siis pane see Kook rakendusse müüki! Sina ei pea toitu raiskama ja keegi saab Sinu maitsvat toitu nautida.

Kui Sul äppi veel ei ole, siis leiad selle www.kookfood.app


These black sugar-coated apples are the perfect way to spook out guests this Halloween.


Poison Apples


Ingredients

10 small apples

10 long sticks

1 3/4 c. granulated sugar

1/2 c. light corn syrup

3/4 c. water

1/2 tsp. purple gel food coloring

1/4 tsp. Black gel food coloring


Step 1

Insert wooden sticks into the center of each apple and set aside.

Step 2

Line a large baking sheet with parchment and grease with butter or cooking spray.

Step 3

In a medium saucepan, combine sugar, water, and corn syrup. Stir in gel food coloring and turn heat to medium-high. Bring the mixture to a boil and stir constantly until sugar dissolves. Then lower the heat to medium and let it boil, without stirring, until it nears about 290° with a candy thermometer — which is close to the hard-crack mark stage. Remove from heat.

Step 4

Working quickly, tilt the pan and dip the apples in the mixture, twirling the apple through the candy to coat evenly. Hold the apple over the mixture for few seconds before placing on the greased baking sheet. Repeat with remaining apples. Let cool completely.


Comments


bottom of page