top of page

Paella


Paella on traditsiooniline Hispaania roog, mis pärineb Valencia piirkonnast. See on üks Hispaania kõige ikoonilisemaid toite, mida tuntakse üle maailma oma erilise maitse ja värvika välimuse poolest.

Paella koosneb peamiselt riisist, mida valmistatakse suures lamedapõhjalises pannis nimega "paellera". Traditsioonilises paellas on tavaliselt mitmesuguseid koostisosi, sealhulgas mereande (nt krevetid, kalmaarid, vähid), kanaliha, küülikut, rohelisi ube, paprikaid, tomatit, safranit ja muid vürtse. Kõik need koostisosad loovad roa erilise maitse ja värvi.

Valmistamise käigus saavad koostisosad pannil koos keeda, nii et riis imab endasse maitsete ning vedelike segu, luues rikkaliku ja maitsva roa. Safran on eriti oluline koostisosa, kuna see annab paellale erilise kollase värvuse ja unikaalse maitse. Paellat serveeritakse tavaliselt suurtes lamedates pannides, millest kõik saavad võtta endale osa. See on ühine roog, mis sobib suurepäraselt koosviibimisteks ja pidulikeks sündmusteks, kuid seda saab nautida igal ajal, kui soovite kogeda traditsioonilist Hispaania maitset ja kultuuri.


Koostisained

2 kuivatatud chorizo vorsti, viilutatud ringideks

2 keskmist kanarinda, lõigatud 2,5 cm tükkideks

Kosher sool

1/2 suurt sibulat, hakitud

1 punane paprika, tükeldatud

Näputäis safrani niite

3 küüslauguküünt, hakitud

1/4 tass kuiva valget veini

1 tass Arborio riisi

2/3 tass konserveeritud kuubikuteks lõigatud tomateid

2 tl. suitsutatud paprikat

1 1/2 tass kanapuljongit

12 rannakarpi, puhastatud

120 g krevette, kooritud ja tükeldatud

Värskelt hakitud petersell, kaunistuseks

Sidruniviilud, serveerimiseks


Samm 1

Kuumuta suur 25-30 cm pann keskmisel kuumusel. Lisa chorizo ​​ja küpseta krõbedaks, seejärel eemalda pannilt. Vajadusel lisa pannile 1 spl oliiviõli. Lisa kana ja küpseta, kuni see on pehme ja ei ole enam roosa, 6–8 minutit. Maitsesta soolaga ja eemalda pannilt.

2. samm

Vajadusel lisa veel oliiviõli, seejärel lisa sibul ja paprika ning küpseta, kuni see on pehme, 6 minutit.

3. samm

Samal ajal sega safran väikeses kausis 1 spl sooja veega. Lisage küüslauk pannile ja küpseta, kuni see lõhnab, veel 1 minut.

4. samm

Lisa valge vein ja glasuuri pann (deglaze), kraapides puulusikaga üles kõik pruunistunud tükid. Kui vein on aurustunud, lisa riis, tomatid ja paprika ning maitsesta soola ja pipraga. Aeg-ajalt segades lase riisil 2–3 minutit pannil röstida, kuni vürtsid on lõhnavad ja riis hakkab just pruunistuma.

5. samm

Lisa kanapuljong ja safran (veega). Sega küpsetatud chorizo ​​ja kana, lase keema tõusta ja kata kaanega. Küpseta 12–15 minutit või kuni riis on peaaegu kogu vedeliku imendunud.

6. samm

Alanda kuumust ja laota rannakarbid ja krevetid riisi peale. Kata ja küpseta veel 1–5 minutit, kuni rannakarbid on avanenud ja krevetid on läbi küpsenud. Kaunista peterselliga ja serveeri sidruniviiludega.


Kõik vajalikud köögitarbed leiad meie e-poest


Kui toitu jääb üle, siis pane see Kook rakendusse müüki! Sina ei pea toitu raiskama ja keegi saab Sinu maitsvat toitu nautida.

Kui Sul äppi veel ei ole, siis leiad selle www.kookfood.app


Paella


Ingredients

2 links cured chorizo, sliced into rounds

2 medium chicken breasts, cut into 2,5 cm pieces

Kosher salt

1/2 large onion, chopped

1 red bell pepper, chopped

Pinch of saffron threads

3 cloves garlic, minced

1/4 c. dry white wine

1 c. Arborio rice

2/3 c. canned diced tomatoes

2 tsp. smoked paprika

1 1/2 c. chicken broth

12 mussels, cleaned and debearded

120 g shrimp, peeled and deveined

Freshly chopped parsley, for garnish

Lemon wedges, for serving


Step 1

Heat a large 25-30 cm skillet over medium heat. Add chorizo and cook until crisp, then remove from skillet. If needed, add 1 tablespoon olive oil to skillet. Add chicken and cook until it is tender and no longer pink, 6 to 8 minutes. Season with salt and remove from pan.

Step 2

Add more olive oil, if needed, then add onion and bell pepper and cook until tender, 6 minutes.

Step 3

Meanwhile, in a small bowl, combine saffron with 1 tablespoon warm water. Add garlic to skillet and cook until fragrant, 1 minute more.

Step 4

Add white wine and deglaze pan, scraping up any browned bits with a wooden spoon. When wine has evaporated, add rice, tomatoes, and paprika and season with salt and pepper. Stirring occasionally, let rice toast in skillet for 2 to 3 minutes, until spices are fragrant and rice is just starting to brown.

Step 5

Add chicken broth and saffron (with water). Stir in cooked chorizo and chicken, bring to a simmer, and cover. Cook 12 to 15 minutes, or until almost all liquid has been absorbed by the rice.

Step 6

Turn down heat and arrange mussels and shrimp on top of rice. Cover and cook 1 to 5 minutes more, until mussels have opened up and shrimp are cooked through. Garnish with parsley and serve with lemon wedges.


Comments


bottom of page