top of page

Parimad praekartulid


Praekartulid on populaarne toit, mis koosneb tükeldatud ja küpsetatud kartulitest, mis on saanud pannil või ahjus röstimise. See roog on levinud paljudes kultuurides ja toidulaudades ning seda serveeritakse sageli kõrvalroana erinevate liha-, kala- ja munaroogade kõrvale.


Praekartulid võivad olla erineva kuju, suuruse ja maitsega sõltuvalt eelistustest ja kohalikest traditsioonidest. Enamasti kasutatakse selleks tavalisi valget kartuleid, kuid mõnikord võidakse kasutada ka maguskartuleid või muud tüüpi kartuleid.


Koostisained

450 g beebikartuleid, puhtaks küüritud

1 spl. taimeõli

1 spl. ekstra neitsioliiviõli

1 spl. värskelt hakitud rosmariini

1 tl. küüslaugupulber (valikuline)

1/2 tl. tšillipulber (valikuline)

Kosher sool

Värskelt jahvatatud must pipar


Samm 1

Lõika kartulid umbes 0.6 cm paksusteks müntideks. Kuumuta suurel pannil keskmisel-kõrgel kuumusel õlid. Lisa kartulid ja maitsesta rosmariini, soola ja pipraga. Küpseta kartuleid segamata, kuni kartul on pealt kuldne ja koorik, 4–5 minutit. Keera kartulid ümber ja küpseta, kuni need on ka teiselt poolt kuldsed, veel 4–5 minutit.

2. samm

Puista peale küüslaugupulber ja tšillipulber ning jätka küpsetamist aeg-ajalt segades, kuni kartul on pehme, veel umbes 2 minutit. Serveeri soojalt.


Kõik vajalikud köögitarbed leiad meie e-poest.


Kui toitu jääb üle, siis pane see Kook rakendusse müüki! Sina ei pea toitu raiskama ja keegi saab Sinu maitsvat toitu nautida.

Kui Sul äppi veel ei ole, siis leiad selle www.kookfood.app


Pan-Fried Potatoes


Ingredients

450 g baby potatoes, scrubbed clean

1 tbsp. vegetable oil

1 tbsp. extra-virgin olive oil

1 tbsp. freshly chopped rosemary

1 tsp. garlic powder (optional)

1/2 tsp. chili powder (optional)

Kosher salt

Freshly ground black pepper


Step 1

Slice potatoes into coins about 0.6 cm thick. In a large skillet over medium-high heat, heat oils. Add potatoes and season with rosemary, salt and pepper. Cook, undisturbed, until potatoes are golden and crusty underneath, 4 to 5 minutes. Flip potatoes and cook until golden on other sides, 4 to 5 minutes more.

Step 2

Sprinkle with garlic powder and chili powder, and continue to cook, stirring occasionally, until potatoes are tender, about 2 minutes more. Serve warm.


Comments


bottom of page