top of page

Pasta Carbonara


Pasta Carbonara on Itaalia päritolu pastaroog, mille põhikoostisosadeks on pasta, muna, riivitud juust, peekon või pancetta (Itaalia suitsutatud peekon) ning must pipar. See roog on tuntud oma lihtsa valmistusviisi ja rikkaliku maitse poolest.


Koostisained

340 g pancetta, lõigatud 0,6 cm tükkideks

1 spl. koššersoola

450 g spagette

5 suurt munakollast

1 suur muna

115 g peeneks riivitud Pecorino Romano juustu (umbes 2 tassi)

Värskelt jahvatatud must pipar


Samm 1

Küpseta keskmisel pannil keskmisel madalal kuumusel pancettat aeg-ajalt segades kuni kuldpruuniks ja krõbedaks 20–25 minutit. Tõsta pancetta paberrätikuga vooderdatud taldrikule.


2. samm

Samal ajal sega suures potis sool ja 10 tassi vett ning lase keema tõusta. Keeda spagette aeg-ajalt segades kuni al dente, 8–10 minutit; varu 1/2 tassi pastavett.


3. samm

Pasta keetmise ajal vahusta suures kuumakindlas kausis munakollased, muna ja juust, kuni need segunevad.


4. samm

Kalla spagetid kohe munasegule. Lisage pancetta ja 1/4 tassi pastavett ning sega, lisades 2–4 supilusikatäit pastavett, kui kaste tundub liiga paks, kuni juust on sulanud ja kaste on ühtlane; maitsesta pipraga.


Spaghetti Carbonara

Ingredients

340 g pancetta, cut into 1/4" pieces

1 tbsp. kosher salt

450 g spaghetti

5 large egg yolks

1 large egg

115 g finely grated Pecorino Romano (about 2 c.)

Freshly ground black pepper

Step 1

In a medium skillet over medium low heat, cook pancetta, stirring occasionally, until golden brown and crispy, 20 to 25 minutes. Transfer pancetta to a paper towel-lined plate.

Step 2

Meanwhile, in a large pot, combine salt and 10 cups water and bring to a boil. Cook spaghetti, stirring occasionally, until al dente, 8 to 10 minutes; reserve 1/2 cup pasta water.

Step 3

While pasta cooks, in a large heatproof bowl, whisk egg yolks, egg, and cheese until just combined.

Step 4

Immediately transfer spaghetti to egg mixture. Add pancetta and 1/4 cup pasta water and stir, adding 2 to 4 tablespoons more pasta water if sauce seems too thick, until cheese is melted and sauce is smooth; season with pepper.


Comments


bottom of page