top of page

Pehmed hamburgeri kuklid


Täiuslik hamburger algab kindlasti suurepäraste kuklitega. Need kodused pehmed hamburgeri kuklid on just see, mida vajate, et tuua oma burgerikogemus uuele tasemele. Nende valmistamine võib tunduda veidi ajakulukas, kuid ma luban, et iga hetk kulutatud aeg on seda väärt.


KOOSTISOSAD

3½ tassi jahu (420 g) + veel sõtkumiseks

¼ tassi suhkrut

1¼ tl soola

2¼ tl kiirpärmi (üks pakk)

¾ tassi sooja vett (umbes 26ºC)

¼ tassi sooja piima (umbes 26ºC)

1 lahtiklopitud muna

2 spl võid, külmana

PEALE:

1 lahtiklopitud muna

1 spl piima

Seesamiseemned valikulised


Sega jahu, suhkur, sool ja kiirpärm suures kausis või elektrilise mikseri kausis. Lisa soe vesi, piim ja muna. Riivi kaussi külm või ja sega. Sõtku tainas elektrilise mikseriga taignakonksu abil või keera tainast jahusel pinnal ja sõtku käsitsi. Sõtku tainast umbes 10 minutit, kuni moodustub ühtlane pehme tainas. Kui tainas on liiga kleepuv, lisa ühe supilusikatäie kaupa veel jahu.


Asetage tainas suurde õliga määritud kaussi. Kata puhta köögirätikuga ja lase soojas kohas 1½–2 tundi kerkida, kuni see on kahekordistunud.


Kuumuta ahi temperatuurini 190°C ja määri poolik lehtpann (45 cm x 33 cm) võiga.

Suru tainas õrnalt alla ja aseta jahusele pinnale. Lõika tainas 8 tükiks.


Kui taignaosad on lõigatud, torka kõik taigna lõigatud küljed alla, jättes pealt sileda pinna. Asetage tainas töölauale ja tõstke oma käsi selle peale. Liigutage oma käsi, mille sees on tainas, tööpinnal ringikujuliselt, et lahtised otsad alumisel küljel tihendada. Asetage pallid ettevalmistatud ahjuplaadile ja suruge veidi lamedamaks. Kata köögirätikuga ja lase pallidel tund aega kerkida.


Klopi muna ja piim kokku ning pintselda kuklite pealt ja küljed õrnalt seguga. Puista soovi korral üle seesamiseemnetega ja tõsta pann ahju.


Küpseta 15–18 minutit, kuni kuklid on kuldpruunid.


Serveeri soojalt või viiluta lahti, pintselda või või õliga ja rösti grillil või pannil. Hoidke rulle õhukindlas pakendis kuni 1 nädal või sügavkülmas kuni 3 kuud.


Kõik vajalikud köögitarbed leiad meie e-poest.


Kui toitu jääb üle, siis pane see Kook rakendusse müüki! Sina ei pea toitu raiskama ja keegi saab Sinu maitsvat toitu nautida.

Kui Sul äppi veel ei ole, siis leiad selle www.kookfood.app


Homemade Soft Hamburger Buns


INGREDIENTS

3½ CUPS all-purpose flour (420g) + more for kneading

¼ CUP sugar

1¼ TEASPOONS salt

2¼ TEASPOONS instant yeast (one package)

¾ CUP warm water (about 26ºC)

¼ CUP warm milk (about 26ºC)

1 egg beaten

2 TABLESPOONS butter cold

EGG WASH:

1 egg beaten

1 TABLESPOON milk

Sesame seeds optional


Combine the flour, sugar, salt and instant yeast in a large bowl or the bowl of an electric stand mixer. Add the warm water, milk and egg. Grate the cold butter into the bowl and stir until the mixture comes together. Knead the dough with an electric stand mixer using the dough hook attachment, or turn the dough out onto a floured surface and knead by hand. Knead the dough for about 10 minutes until a smooth soft dough forms. Add more flour one tablespoon at a time as needed if the dough is too sticky.


Place the dough in a large oiled bowl. Cover with a clean kitchen towel and let it rise in a warm place for 1½ to 2 hours, until it has doubled in size.


Pre-heat the oven to 190°C and grease a half sheet pan (45 cm x 33 cm) with butter.

Gently punch down the dough and turn it out onto a floured surface. Cut the dough into 8 pieces.


Once the dough portions have been cut, tuck all the cut sides of the dough underneath, leaving a smooth surface on top. Place the dough on the counter and cup your hand over it. Move your cupped hand with the dough inside in a circle on the countertop to seal the loose ends on the underside. Place the balls onto the prepared baking sheet and flatten slightly. Cover with the kitchen towel and let the rolls rise for an hour.


Beat the egg and milk together and gently brush the top and sides of the buns with the egg wash. Sprinkle with sesame seeds if desired and transfer the pan to the oven.


Bake for 15 to 18 minutes, until buns are golden brown.

Serve warm or slice open, brush with butter or oil and toast on a grill or skillet. Store the rolls in airtight wrap for up to 1 week or freeze for up to 3 months.


Comments


bottom of page