top of page

Pistaatsia kook


Pistaatsia kook on tõeline maiuspala, mis ühendab endas õrna koogi tekstuuri ja rikkaliku pistaatsiamaitse. See on nagu kunstiteos magusatelt unistustelt, mis meelitab oma ahvatleva välimuse ja rikkaliku maitsega.


Esmalt kohtab teid visuaalne nauding. Pistaatsia kook on sageli kaunilt roheline, tänu purustatud pistaatsiapähklitele, mis lisavad koogile erilist värvi ja tekstuuri. Kook võib olla kaunistatud pistaatsiapähklite tükkidega, mis annavad taldrikule elegantsi ja ahvatlevust.

Kuid see kook ei rõõmusta ainult silma, vaid pakub ka rikkalikku maitseelamust. Kui võtate esimese ampsu, avaneb teile magus ja pähkline harmoonia. Pistaatsia maitse on delikaatne ja rikkalik, andes koogile erilise ja meeldejääva maitse, mida täiendab magus kookoskreem või muu kreemine täidis.

Koogi tekstuur on midagi erilist. Õrn ja õhuline kook sulab suus, jättes järele kerguse ja rikkaliku maitsejärgi. Samas pistaatsiapähklid annavad talle kergelt krõmpsuvat tekstuuri, lisades igale ampsule mitmekülgsust.

Pistaatsia kook sobib suurepäraselt nii pidulikeks sündmusteks kui ka lihtsaks naudinguks. See on roog, mis kutsub teid sukelduma pistaatsia maitsetesse, unistama magusatest hetkedest ja laskma end hellitada ühe maitsva ampsuga korraga.

Koostisained

KOOGI JAOKS

Õli

2 tassi soolamata pistaatsiapähklid

2 1/4 tassi jahu

4 spl. maisitärklist

2 tl. küpsetuspulbrit

1 tl. koššersoola

1 tl. jahvatatud kardemoni

1/2 tl. söögisoodat

3/4 tassi (1 1/2 pulka) võid, pehmendatud

1 tassi tumepruun suhkrut

3/4 c. granuleeritud suhkrut

2 suurt muna

1/2 tassi hapukoort

1 tl. mandliekstrakti

1 c. piima

TOORJUUSTU KATTE JAOKS

1 (225 g) plokk-toorjuustu, pehmendatud

1/2 tassi (1 pulk) võid, pehmendatud

4 tassi tuhksuhkrut

2 spl. vahukoory

1 tl. puhast vaniljeekstrakti

Näputäis koššersoola


Samm 1

Valmistage kook: aseta restid keskmisele ja alumisele kolmandikule kõrgusele ning eelsoojenda ahi 175°-ni. Vooderda 3 u 20 cm koogivormi küpsetuspaberiga või määri rasvainega. Jahvata pistaatsiapähklid köögikombainis peeneks puruks. Mõõda välja 1 spl ja varu lisaks veel kaunistamiseks.

2. samm

Sega suures kausis jahvatatud pistaatsiapähklid, jahu, maisitärklis, küpsetuspulber, sool, kardemon ja söögisooda.

3. samm

Vahusta teises suures kausis, kasutades saumikserit või mikserit, või ja suhkrud heledaks ja kohevaks vahuks. Lisa ükshaaval munad, pärast iga muna lisamist korralikult vahustades. Lisa hapukoor ja mandli ekstrakt ning klopi, kuni need on segunenud.

4. samm

Lisa umbes pooled kuivadest koostisosadest märgadele ja sega, kuni need on peaaegu segunenud. Seejärel lisa piim ja klopi uuesti läbi. Lisa ülejäänud kuivained ja klopi, kuni need on segunenud. Jaga tainas ühtlaselt ettevalmistatud pannide vahel ja silu pealt.

5. samm

Küpseta, kuni keskele torgatud hambaork jääb puhtaks, 30–35 minutit. Lase 15 minutit jahtuda, seejärel aseta koogid täielikult jahtumiseks traatjahutusrestile.

6. samm

Valmista glasuur: klopi toorjuust ja või suures kausis saumikseriga või mikserikausis ühtlaseks vahuks . Lisa tuhksuhkur ja klopi, kuni enam tükke ei jää. Lisa koor, vanill ja näpuotsatäis soola ning klopi ühtlaseks.

7. samm

Kasutades suurt sakilist nuga, tasandage jahtunud kookide pealsed vastavalt vajadusele. Asetage 1 kiht serveerimisvaagnale ja valage peale umbes ¼ glasuurist. Kasutage spaatlit, et siluda ühtlaseks . Korrake ülejäänud kihtidega, seejärel katke koogi küljed ülejäänud glasuuriga.

8. samm

Puista koogi äärte ümber jahvatatud pistaatsiapähklid.


Kõik vajalikud köögitarbed leiad meie e-poest.


Kui toitu jääb üle, siis pane see Kook rakendusse müüki! Sina ei pea toitu raiskama ja keegi saab Sinu maitsvat toitu nautida.

Kui Sul äppi veel ei ole, siis leiad selle www.kookfood.app


Pistachio Cake


Ingredients

FOR THE CAKE

Cooking spray

2 c. unsalted pistachios

2 1/4 c. all-purpose flour

4 tbsp. cornstarch

2 tsp. baking powder

1 tsp. kosher salt

1 tsp. ground cardamom

1/2 tsp. baking soda

3/4 c. (1 1/2 sticks) butter, softened

1 c. packed dark brown sugar

3/4 c. granulated sugar

2 large eggs

1/2 c. sour creram

1 tsp. almond extract

1 c. milk

FOR CREAM CHEESE FROSTING

1 (225 g) block cream cheese, softened

1/2 c. (1 stick) butter, softened

4 c. powdered sugar

2 tbsp. heavy cream

1 tsp. pure vanilla extract

Pinch kosher salt


Step 1

Make cake: Adjust racks to center and lower-third position, and preheat oven to 175°. Line 3, 20 cm cake pans with parchment, and grease with cooking spray. In a food processor, pulse pistachios into fine crumbs. Measure out 1 tablespoon and reserve for decorating.

Step 2

In a large bowl, combine remaining ground pistachios, flour, cornstarch, baking powder, salt, cardamom, and baking soda.

Step 3

In another large bowl using a hand mixer, or in the bowl of a stand mixer fitted with the paddle attachment, beat butter and sugars until light and fluffy. Add eggs, one at a time, beating well after each addition. Add sour cream and almond extract, and beat until incorporated.

Step 4

Add about half of the dry ingredients to the wet, and mix until almost combined. Then add milk and beat again. Add remaining dry ingredients, and beat until just combined. Divide batter evenly between prepared pans, and smooth top.

Step 5

Bake until a toothpick inserted in the middles come out clean, 30 to 35 minutes. Let cool 15 minutes, then invert onto a wire cooling rack to cool completely.

Step 6

Make frosting: In a large bowl using a hand mixer or in the bowl of a stand mixer fitted with the paddle attachment, beat cream cheese and butter until smooth. Add powdered sugar and beat until no lumps remain. Add heavy cream, vanilla, and a pinch of salt, and beat until combined.

Step 7

Using a large serrated knife, level tops of cooled cakes as needed. Place 1 layer on a serving platter, and top with about ¼ of the frosting. Use an offset spatula to smooth into an even layer. Repeat with remaining layers, then frost sides of cake with remaining frosting.

Step 8

Sprinkle reserved ground pistachios around the edge of the top of the cake.


Comments


bottom of page