top of page

Sidruni ja vaarika ricotta juustukook


Sidruni ja vaarika ricotta juustukook on suurepärane magustoit, mis ühendab endas sidrunise värskuse, vaarikate mahlakuse ja kreemise ricotta juustu. Olgu see siis pidulikuks sündmuseks või lihtsalt maiustamiseks, see juustukook tekitab kindlasti naudingutunde.

See maitsekombinatsioon on täiuslik segu hapukast sidrunist, magusatest vaarikatest ja kreemisest juustust. Naudi iga hammustust sellest magusast ja rikkalikust magustoidust ning lase end hellitada suviste maitsete ja aroomidega.


KOOSTISOSAD

220 g digestive küpsiseid

100 g võid, sulatatud

250 g ricottat

600 g toorjuustu

200 g tuhksuhkrut (ülipeen).

5 vahatamata sidruni riivitud koort ja 3 sidruni mahl

150 g vaarikaid


Samm 1

Vahusta köögikombainis küpsised ja sulavõi, kuni need meenutavad riivsaia. Kui sul köögikombaini pole, võid küpsised purustada ja käsitsi võiga segada. Suru segu 23 cm koogivormi põhja, seejärel jahuta juustukoogisegu valmistamise ajaks külmkapis.


2. samm

Sega suures kausis omavahel ricotta, toorjuust, suhkur ning sidrunite koor ja mahl. Sega ühtlaseks, seejärel vala küpsisepõhjale. Jahuta külmkapis 3 tundi, kuni see taheneb. Tõsta taldrikule ja tõsta peale vaarikad.


Kõik vajalikud köögitarbed leiad meie e-poest.


Kui toitu jääb üle, siis pane see Kook rakendusse müüki! Sina ei pea toitu raiskama ja keegi saab Sinu maitsvat toitu nautida.

Kui Sul äppi veel ei ole, siis leiad selle www.kookfood.app


Lemon and raspberry ricotta cheesecake


INGREDIENTS

220g (7¾oz) digestive biscuits

100g (3½oz) butter, melted

250g (9oz) ricotta

600g (1lb 5oz) cream cheese

200g (7oz) caster (superfine) sugar

grated zest of 5 unwaxed lemons, plus juice of 3 lemons

150g (5oz) raspberries


Step 1

In a food processor, whizz the biscuits and melted butter until they resemble breadcrumbs. If you don’t have a food processor you can crush the biscuits and mix them with the butter by hand. Press the mixture into the bottom of a 23cm (9 inch) cake tin, then chill in the refrigerator while you make the cheesecake mix.


Step 2

In a large bowl, mix together the ricotta, cream cheese, sugar and the zest and juice of the lemons. Mix until smooth, then pour over the biscuit base. Chill in the refrigerator for 3 hours until set. Turn out onto a plate and top with the raspberries.



Comments


bottom of page