top of page

Siidriglasuuris kanakintsud


Siidriglasuuriga kanakintsud on roog, mis ühendab endas kõike, mida ootaksite hooaja sügavalt maitserohkelt toidult. See roog on elegantne ja maitsekas ning pakub tõeliselt unikaalset maitseelamust. See on suurepärane võimalus tervitada külmemaid ilmasid sooja ja maitsva söögiga, mis sütitab maitsemeeli ja pakub kulinaarset rõõmu.


Siidriglasuuris kanakintsud


Koostisained

1 suur bataat, kooritud ja kuubikuteks lõigatud

2 õuna, viilutatud

2 spl. oliiviõli

1 spl. hakitud värske rosmariini

soola

Värskelt jahvatatud musta pipart

6 kondiga, nahaga kanakintsu

2/3 tassi õunasiidrit

2 spl. mett

1 spl. sinepit

1 spl. võid

3 rosmariinioksa, pannile


Samm 1

Kuumuta ahi 220°-ni. Lisa keskmisesse kaussi kartulid, õunad ja hakitud rosmariin ning maitsesta soola ja pipraga. Nirista üle 1 supilusikatäie oliiviõliga ja sega, kuni see on segunenud.

2. samm

Kuumuta suurel ahjukindlal pannil keskmisel-kõrgel kuumusel ülejäänud oliiviõli. Lisa kana ja prae, nahk allapoole, kuldseks, umbes 2 minutit. Tõsta kana tulelt glasuuri valmistamise ajaks. Võid kasutada ka eraldi panni praadimiseks ja edasi tõsta toit ahjupannile.

3. samm

Lisa samale pannile õunasiider, mesi ja sinep. Kuumuta segu kiiresti keemiseni ja keeda, kuni segu on veidi vähenenud, seejärel vispelda hulka või. Tõsta kana tagasi pannile, nahk üleval, ning puista bataadisegu ja rosmariinioksad kana ümber. Lülita kuumus välja ja aseta pann ahju.

4. samm

Küpseta, kuni bataat on pehme ja kana läbi küpsenud, umbes 20 minutit. (Kui kartulid vajavad kauem küpsemist, aseta kana lõikelauale puhkama ja jätka küpsetamist, kuni need on pehmed).

5. samm

Serveeri kana ja kartulid.


Kõik vajalikud köögitarbed leiad meie e-poest.


Kui toitu jääb üle, siis pane see Kook rakendusse müüki! Sina ei pea toitu raiskama ja keegi saab Sinu maitsvat toitu nautida.

Kui Sul äppi veel ei ole, siis leiad selle www.kookfood.app


Cider Glazed Chicken Thighs


Ingredients

1 large sweet potato, peeled and cubed

2 apples, sliced

2 tbsp. olive oil, divided

1 tbsp. chopped fresh rosemary

kosher salt

Freshly ground black pepper

6 bone-in, skin-on chicken thighs, trimmed

2/3 c. apple cider

2 tbsp. honey

1 tbsp. Grainy mustard

1 tbsp. butter

3 rosemary sprigs, for skillet


Step 1

Preheat oven to 220°. In a medium bowl, add potatoes, apples and chopped rosemary and season with salt and pepper. Drizzle with 1 tablespoon olive oil and toss until combined.

Step 2

In a large ovenproof skillet over medium-high heat, heat remaining olive oil. Add chicken and sear, skin side down, until golden, about 2 minutes. Remove chicken from heat while you make the glaze.

Step 3

To the same skillet, add apple cider, honey and grainy mustard. Bring mixture to a rapid simmer and cook until mixture has reduced slightly then whisk in the butter. Return the chicken to the skillet, skin side up, and scatter the sweet potato mixture and rosemary sprigs around the chicken. Turn off the heat and transfer the entire skillet to the oven.

Step 4

Bake until the sweet potatoes are tender and the chicken is cooked through, about 20 minutes. (If potatoes need longer to cook, transfer chicken to a cutting board to rest and continue cooking until tender.)

Step 5

Serve chicken and potatoes with pan drippings.


Comments


bottom of page