top of page

Tervislik veiselihastrooganov kahele


Täna viime kokku maitsvad maitseelamused ja tervisliku toitumise – see veiselihastroganov on just see, mida oled oodanud! Alustades õrnalt pruunistatud veiselihaga, mis loob põneva alguse meie kulinaarsele seiklusele, mida täiendab sibula ja seenetandem. Nende ühendamisel pannil tekib tõeline maitsesümfoonia koos paprika ja küüslauguga, mis äratab kõik meeled. Selle kõrvale serveerime suvikõrvitsa nuudleid, mis muudavad selle roa kergeks ja tervislikuks valikuks.


Koostisained

1 tl oliiviõli

250 g veisefileed, õhukeselt viilutatud

1/2 valget sibulat, õhukeselt viilutatud

100 g pruune šampinjone, poolitatud või viilutatud

100g valgeid šampinjone, poolitatud või viilutatud

1 küüslauguküüs, purustatud

1/2 tl paprikat

2 tl Worcestershire'i kastet

100 ml vähendatud soolasisaldusega veiselihapuljongit või Massel Beef Style'i vedelat puljongit

1 1/2 spl vähendatud rasvasisaldusega hapukoort

50 g beebispinatit

Serveerimiseks

250 g suvikõrvitsa nuudleid (või nuudleid omal valikul)

aurutatud rohelised oad

Beebi petersellilehed


Samm 1

Kuumuta pool oliiviõlist suurel mittenakkuval pannil kõrgel kuumusel. Küpseta veiseliha 2 minutit või kuni liha on kuldpruun. Tõsta taldrikule.


2. samm

Kuumutage ülejäänud õli samal pannil keskmisel kuumusel. Küpseta sibulat segades 5 minutit või kuni see on pehmenenud. Lisa seened ja tõsta kuumus kõrgeks. Küpseta segades 3-4 minutit või kuni pruunistumiseni. Lisa küüslauk ja paprika ning küpseta segades 1 minut või kuni segu on aromaatne. Lisa Worcestershire'i kaste ja puljong ning kuumuta keemiseni.


3. samm

Alanda kuumust madalaks, pane veiseliha tagasi pannile ja hauta tasasel tulel 1-2 minutit või kuni see on läbi kuumenenud. Lisa segades juurde koor ja spinat ning küpseta, kuni spinat hakkan närbuma.


4. samm

Küpseta suvikõrvitsa nuudlid (või teised nuudlid). Serveeri veiseliha suvikõrvitsa nuudlite ja aurutatud roheliste ubadega ning puista peale peterselli.



Healthy beef stroganoff for two


1 tsp olive oil

250g beef fillet, fat trimmed, thinly sliced

1/2 white onion, thinly sliced

100g Swiss brown mushrooms, halved or sliced

100g button mushrooms, halved or sliced

1 garlic clove, crushed

1/2 tsp paprika

2 tsp Worcestershire sauce

100ml salt-reduced beef stock or Massel Beef Style Liquid Stock

1 1/2 tbsp reduced-fat sour cream

50g baby spinach

250g pkt zucchini noodles

Steamed green beans, to serve

Baby parsley leaves, to serve


Step 1

Heat half the olive oil in a large non-stick frying pan over high heat. Cook the beef for 2 minutes or until golden. Transfer to a plate.

Step 2

Heat the remaining oil in same pan over medium heat. Cook the onion, stirring, for 5 minutes or until softened. Add the mushrooms and increase heat to high. Cook, stirring, for 3-4 minutes or until browned. Add the garlic and paprika and cook, stirring, for 1 minute or until aromatic. Add the Worcestershire sauce and stock and bring to the boil.

Step 3

Reduce heat to low, return the beef to the pan and gently simmer for 1-2 minutes or until heated through. Stir through the cream and spinach and cook until spinach has just wilted.

Step 4

Microwave the zucchini noodles following packet directions. Serve the beef with the zucchini noodles and steamed green beans, and sprinkled with the parsley.




Comments


bottom of page