top of page

Tomatisupp


Tänases menüüs on üks klassika, mis rõõmustab teie maitsemeeli ja soojendab südant - tomatisupp.

Tomatisuppi valmistada on tõeliselt rõõmustav ja tulemus on alati maitsev, olles suurepäraseks lohutuseks nii külmal talveõhtul kui ka sooja suvepäeva õhtusöögiks.


See kuum ja lohutav supp on täis rikkalikku tomatisust ning muid maitsvaid lisandeid. Valmistagem siis sellest üks maitsekas toiduelamus!


Koostisained

4 spl. soolata võid

2 sellerivart, õhukeselt viilutatud

1/2 kollast sibulat, õhukeselt viilutatud

1/2 väikest apteegitilli sibulat, õhukeselt viilutatud

2 tl. soola

2 spl. tomatipasta

1/4 tl. purustatud punase pipra helbed

2 (800 g) purki terveid kooritud tomateid

1 1/2 tassi tomatimahl

1 spl. helepruun suhkur

1/2 tassi vahukoort, pluss veel natuke

1/4 tassi värsked basiiliku lehed


Samm 1

Sulata suures potis keskmisel kuumusel või. Lisa seller, sibul, apteegitill ja 1/2 teelusikatäit soola ning küpseta aeg-ajalt segades, kuni see on pehmenenud ja läbipaistev, 7–8 minutit. Lisa tomatipasta ja küpseta sageli segades, kuni tumeneb, umbes 2 minutit. Lisa punane pipar ja küpseta segades, kuni segu lõhnama hakkab, veel umbes 1 minut.

2. samm

Lisa terved tomatid koos tomatimahla ja pruuni suhkruga. Lase keema tõusta, purustades tomatid puulusika või kummilabidaga suurteks tükkideks, ja küpseta aeg-ajalt segades, kuni segu on veidi vähenenud, umbes 10 minutit. Eemaldage tulelt ja lase veidi jahtuda, umbes 5 minutit.

3. samm

Tõsta pool tomatisegust tavalisse blenderisse ja blenderda ühtlaseks massiks (või kasuta saumikserit ja püreesta potis). Vala supp suurde kaussi ja lisa ülejäänud tomatisegu ja blenderda. Vala supp potti ja sega hulka koor. Küpseta keskmisel kuumusel, sageli segades, kuni see on läbi soojenenud (ära lase keema); maitsesta ülejäänud 1 1/2 tl soolaga.

4. samm

Vala supp kausidesse, nirista peale koort ja lisa veidi basiilikut.


Blenderid ja mikserid leiad meie e-poest.


Kui toitu jääb üle, siis pane see Kook rakendusse müüki! Sina ei pea toitu raiskama ja keegi saab Sinu maitsvat toitu nautida.

Kui Sul äppi veel ei ole, siis leiad selle www.kookfood.app


Tomato Soup


Ingredients

4 tbsp. unsalted butter

2 stalks celery, thinly sliced (about 1 c.)

1/2 yellow onion, thinly sliced (about 1 c.)

1/2 small fennel bulb, thinly sliced (about 1 c.)

2 tsp. kosher salt, divided

2 tbsp. tomato paste

1/4 tsp. crushed red pepper flakes

2 (800 g) cans whole peeled tomatoes

1 1/2 c. tomato juice (from a 12-oz. can)

1 tbsp. light brown sugar

1/2 c. heavy cream, plus more for drizzling

1/4 c. fresh basil leaves


Step 1

In a large pot over medium heat, melt butter. Add celery, onion, fennel, and 1/2 teaspoon salt and cook, stirring occasionally, until softened and translucent, 7 to 8 minutes. Add tomato paste and cook, stirring frequently, until darkened, about 2 minutes. Add red pepper and cook, stirring, until fragrant, about 1 minute more.

Step 2

Add whole tomatoes with their juices, tomato juice, and brown sugar. Bring to a simmer, mashing down on tomatoes with a wooden spoon or rubber spatula to break into large pieces, and cook, stirring occasionally, until slightly reduced, about 10 minutes. Remove from heat and let cool slightly, about 5 minutes.

Step 3

Transfer half of tomato mixture to a standard blender and blend until smooth (or use an immersion blender and puree in pot). Pour blended soup into a large bowl and repeat with remaining tomato mixture. Return soup to pot and stir in cream. Cook over medium heat, stirring frequently, just until warmed through (do not let it boil); season with remaining 1 1/2 teaspoons salt.

Step 4

Divide soup among bowls. Drizzle with cream and top with basil.

Comments


bottom of page