top of page

Täidetud seened


Täidetud seened on maitsvad suupisted, mis pakuvad mõnusat maitseelamust. Need koosnevad seenekübaratest, nagu šampinjonid või portobello seened, mis on täidetud erinevate koostisosadega ning küpsetatud ahjus kuldseks ja mahlaseks.

Täidetud seened on sageli serveeritud kergelt krõbeda välispinnaga ning pakuvad suupärast tekstuurikontrasti ja rikkalikku maitset, mis sobib suurepäraselt nii eelroaks kui ka suupisteks.


Koostisained

Küpsetussprei pannile

570 g väikseid seeni

2 spl. võid

2 küüslauguküünt, hakitud

1/4 tassi riivsaia

sool

Värskelt jahvatatud must pipar

1/4 tassi värskelt riivitud parmesani, lisaks veel katteks

115 g toorjuust, pehmendatud

2 spl. värskelt hakitud petersell, lisaks veel kaunistuseks

1 spl. värskelt hakitud tüümian


Samm 1

Kuumuta ahi 205°-ni. Määri küpsetusplaat küpsetusõliga. Eemalda seentelt varred ja tükelda varred peeneks. Asetage seenekübarad ahjuplaadile.

2. samm

Sulata keskmisel pannil keskmisel kuumusel või. Lisa tükeldatud seente varred ja küpseta, kuni suurem osa niiskusest on väljas, 5 minutit. Lisa küüslauk ja küpseta, kuni see lõhnab, 1 minut, seejärel lisa riivsai ja lase veidi röstida, 3 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Eemalda pann pliidilt ja lase veidi jahtuda.

3. samm

Sega suures kausis kokku seente varresegu, parmesan, toorjuust, petersell ja tüümian. Maitsesta soola ja pipraga. Täida seenekübarad täidisega ja puista peale veel parmesani.

4. samm

Küpseta, kuni seened on pehmed ja pealsed kuldsed, 20 minutit.

5. samm

Serveerimiseks kaunista peterselliga.


Stuffed Mushrooms

Ingredients

Cooking spray, for pan

570 g baby mushrooms

2 tbsp. butter

2 cloves garlic, minced

1/4 c. breadcrumbs

Kosher salt

Freshly ground black pepper

1/4 c. freshly grated Parmesan, plus more for topping

115 g cream cheese, softened

2 tbsp. freshly chopped parsley, plus more for garnish

1 tbsp. freshly chopped thyme

Step 1

Preheat oven to 205°. Grease a baking sheet with cooking spray. Remove stems from mushrooms and finely chop stems. Place mushroom caps on baking sheet.

Step 2

In a medium skillet over medium heat, melt butter. Add chopped mushrooms stems and cook until most of the moisture is out, 5 minutes. Add garlic and cook until fragrant, 1 minute then add breadcrumbs and let toast slightly, 3 minutes. Season with salt and pepper. Remove from heat and let cool slightly.

Step 3

In a large bowl mix together mushroom stem mixture, Parmesan, cream cheese, parsley, and thyme. Season with salt and pepper. Fill mushroom caps with filling and sprinkle with more Parmesan.

Step 4

Bake until mushrooms are soft and the tops are golden, 20 minutes.

Step 5

Garnish with parsley to serve.


Comments


bottom of page