top of page

Ungari guljašš


Ungari guljašš on traditsiooniline Ungari roog, mis on tuntud oma rikkaliku maitse ja vürtsika aroomi poolest. See on lihapõhine hautis, mille peamiseks koostisosaks on tavaliselt veiseliha, kuid mõnikord võib kasutada ka sea- või lambaliha.


KOOSTISOSAD

1 spl peekonirasva või taimeõli

900 g kondita veiseliha, lõigatud 1,25 cm tükkideks

1 sibul, peeneks hakitud

2 küüslauguküünt, hakitud

1 tl köömneid

3 spl Ungari magusat paprikat

½ tassi valget veini või kuiva vermutit

1 (400 g) purki tükeldatud tulel röstitud tomateid

2 spl tomatipastat

½ tassi röstitud punast paprikat, kuubikuteks

1 koorega kartul, kooritud ja tükkideks lõigatud

½ tassi veiselihapuljongit

1½ tl soola

Värskelt jahvatatud must pipar

½ tassi hakitud värsket peterselli


JUHISED

Eelsoojenda kiirkeedupotti, kasutades sätet Brown/Sauté.


Kuumuta peekonirasv või õli ja pruunista veiseliha portsjonitena igast küljest. Tõsta pruunistatud veiseliha taldrikule ja tõsta kõrvale.


Lisa potti sibul, küüslauk ja köömned ning hauta mõni minut. Lisa tomatipasta ja küpseta veel paar minutit. Lisa paprika ja küpseta veel minut.


Lisa valge vein ja kraabi puulusikaga pliidi põhjale tekkinud pruunid tükid. Lisa tomatid, röstitud paprika, kartul, veiselihapuljong ja sool. Maitsesta värskelt jahvatatud musta pipraga ja pane veiseliha tagasi pliidile. Lukustage kaas oma kohale.


Surveküpseta HIGH-l 18 minutit.


Lase rõhul LOOMULIKULT langeda ja eemalda ettevaatlikult kaas. (Kui rõhk ei ole 15 minuti pärast täielikult langenud, vabasta järelejäänud rõhk kiirvabastuse meetodil.)


Sega guljašš peterselliga korralikult läbi. Segamine purustab kartuli veidi ja muudab guljašši paksemaks. Maitsesta maitse järgi soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Serveeri kartulipudru või munanuudlitega.


Hungarian Goulash


INGREDIENTS

1 TABLESPOON bacon grease or vegetable oil

900 g boneless beef chuck cut into 1,25 cm pieces

1 onion finely chopped

2 CLOVES garlic minced

1 TEASPOON caraway seeds

3 TABLESPOONS Hungarian sweet paprika

½ CUP white wine or dry vermouth

1 (400 g) can diced fire-roasted tomatoes

2 TABLESPOONS tomato paste

½ CUP roasted red peppers diced

1 russet potato peeled and cut into chunks

½ CUP beef stock

1½ TEASPOONS salt

Freshly ground black pepper

½ CUP chopped fresh parsley


INSTRUCTIONS

Pre-heat the pressure cooker using the Brown/Sauté setting.

Heat the bacon grease or oil and in batches, brown the beef on all sides. Remove the browned beef to a plate and set aside.

Add the onion, garlic, and caraway seeds to the cooker and sauté for a few minutes. Add the tomato paste and cook for a few more minutes. Add the paprika and cook for another minute.

Add the white wine to the cooker and using a wooden spoon, scrape up any brown bits that have formed on the bottom of the cooker. Add the tomatoes, roasted peppers, potato, beef stock and salt. Season with freshly ground black pepper and return the beef to the cooker. Lock the lid in place.

Pressure-cook on HIGH for 18 minutes.

Let the pressure drop NATURALLY and carefully remove the lid. (If the pressure hasn't completely dropped after 15 minutes, release any remaining pressure with the QUICK-RELEASE method.)


Stir the goulash well as you mix in the parsley. This will break the potato a little and thicken the goulash. Season to taste with salt and freshly ground black pepper. Serve over mashed potatoes or egg noodles.



Comments


bottom of page