top of page

Valge puuviljakook

See valge puuviljakook on tõeline jõuluaegne hõrgutis, täis rikkalikke maitseid ja pidulikku meeleolu. Rikkalikult röstitud pähklite ja kuivatatud puuviljadega täidetud kook sulandab endasse jõulude aromaatse õhkkonna ja suurepärase maitsemaailma.

Röstised pähklid toovad esile kuldpruuni krõbeduse, lisades koogile sügavust ja tekstuuri. Kirsid, aprikoosid ja jõhvikad lisavad puuviljasust ning koos muskaatpähkli, kaneeli ja vaniljega loovad nad jõuludele iseloomuliku aroomi ja maitse.


Koostisained

KOOK

1/2 tass hakitud pekanipähkleid

1/2 tass hakitud pistaatsiapähkleid

1/2 tass tükeldatud mandleid

1/2 tass (1 pulk) võid, pehmendatud

1/2 tass pakitud helepruuni suhkrut

1/2 tass suhkrut

3 suurt muna

2 tl. puhast vaniljeekstrakti

2 tass jahu

1 tl. küpsetuspulbrit

1/2 tl. soola

1/4 tl. kaneeli

1/4 tl. muskaatpähklit

2 spl. burbooni

1/2 tass kuivatatud jõhvikaid, tükeldatud

1/2 tass kuivatatud kirsse, tükeldatud

1/2 tass kuivatatud aprikoose, tükeldatud

TUHKSUHKRUGLASUUR

1 1/4 tass tuhksuhkrut

3 spl. vahukoort


Samm 1

Sea ahjurest keskmisesse asendisse ja eelsoojendage ahi 175°-ni. Suurele küpsetusplaadile lisa pekanipähklid, pistaatsiapähklid ja mandlid. Küpseta kuni pähklid muutuvad kuldpruuniks ja röstiseks, sageli segades, 10–12 minutit. Lase jahtuda.

2. samm

Alanda ahi 150 kraadini. Pihustage väikesele pannile küpsetusõli. Suures kausis sega või ja suhkrud. Lisa munad ja vanill ning klopi ühtlaseks. Teises kausis sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool ja maitseained.

3. samm

Lisa kuivad koostisosad märgadele koostisosadele ja lisa burboon, sega kuni need on hästi segunenud. Lisa röstitud pähklid ja puuviljad. Tõsta segu bundt-pannile ja küpseta, kuni see on kuldne ja hambaork tuleb puhtana välja, 45 minutit kuni 1 tund. Lase 10 minutit jahtuda, seejärel aseta kook jahutusrestile ja lase täielikult jahtuda.

4. samm

Valmista glasuur: vahusta tuhksuhkur ja koor ühtlaseks massiks. Soovitud konsistentsi saavutamiseks lisa vähehaaval rohkem koort. Määri jahtunud kook glasuuriga.


Fruitcake

Ingredients

CAKE

1/2 c. chopped pecans

1/2 c. chopped pistachios

1/2 c. slivered almonds

1/2 c. (1 stick) butter, softened

1/2 c. packed light brown sugar

1/2 c. granulated sugar

3 large eggs

2 tsp. pure vanilla extract

2 c. all-purpose flour

1 tsp. baking powder

1/2 tsp. Kosher salt

1/4 tsp. cinnamon

1/4 tsp. nutmeg

2 tbsp. bourbon

1/2 c. dried cranberries, chopped

1/2 c. dried cherries, chopped

1/2 c. dried apricots, chopped

POWDERED SUGAR GLAZE

1 1/4 c. powdered sugar

3 tbsp. heavy cream

Step 1

Adjust an oven rack to center position, and preheat oven to 175°. To a large baking sheet, add pecans, pistachios, and almonds. Bake until golden and toasty, tossing often, 10 to 12 minutes. Let cool.

Step 2

Lower oven to 150°. Spray a small bundt pan with cooking spray. In a large bowl, cream butter and sugars. Add eggs and vanilla, and beat to combine. In another bowl, mix together flour, baking powder, salt, and spices.

Step 3

Fold dry ingredients into wet ingredients, and add bourbon until combined. Add in toasted nuts and fruit. Transfer to bundt pan and bake until golden and toothpick comes out clean, 45 minutes to 1 hour. Let cool 10 minute, then invert onto a cooling rack to cool completely.

Step 4

Make glaze: Whisk together powdered sugar and heavy cream until smooth. Add more heavy cream a little at a time to reach desired consistency. Drizzle cooled cake with glaze.


Commenti


bottom of page