top of page

Vürtsikas grillkana kookosega


Vürtsikas grillkana kookosega on maitsev roog, kus mahlane grillitud kana on ühendatud vürtsikate maitsetega nagu tšillipipar ja ingver ning pehmendatud rikkaliku kookospiimaga. See loob eksootilise maitseelamuse, kus vürtsid ja kookos moodustavad nauditava tasakaalu. Kana on krõbe grillipinnaga ja kookos annab roale kreemja ning magusa alatooni.


Koostisained

1tassi konserveeritud magustamata täiskookospiima

3/4 tassi ananassimahl

1/4 tassi tšilli-küüslaugu kastet

1/4 tassi värske laimimahla

1/4 tassi helepruuni suhkrut

3 küüslauguküünt, peeneks hakitud

2 spl. vähendatud naatriumisisaldusega sojakastet

1 spl. peeneks riivitud kooritud ingverit

900 g kondita, nahata kanakintse (umbes 8 väikest)

Kosher soola

Taimeõli

1 ananass, viilutatud ringideks

1/4 tassi pakitud värskeid koriandrilehti


Samm 1

Vahusta suures kausis piim, ananassimahl, tšilli-küüslaugukaste, laimimahl, pruun suhkur, küüslauk, sojakaste ja ingver, kuni need on hästi segunenud. Lisa kana. Kata ja jahuta vähemalt 20 minutit või kuni 4 tundi.

2. samm

Eemalda kana marinaadist ja aseta küpsetusplaadile, lastes üleliigsel marinaadil kaussi tagasi tilkuda; maitsesta kana üleni 3/4 tl soolaga. Varu veel lisaks marinaad.

3. samm

Valmistage grill ette keskmise-kõrge kuumuse jaoks; eelsoojenda 5 minutit. (võib kasutada ka grillpanni.) Pintselda reste kergelt õliga.

4. samm

Vahepeal vala marinaad keskmisesse kastrulisse ja kuumuta keskmisel-kõrgel kuumusel keemiseni. Jätka keetmist aeg-ajalt segades, kuni marinaad on paksenenud, umbes 5 minutit. Eemalda pliidilt.

5. samm

Grilli kana ja ananassi üks kord keerates, kuni kana on kohati kergelt söestunud ja kana kõige paksemasse kohta sisestatud kiirloetav termomeeter registreerib 74° ning ananass on pehme ja kergelt söestunud, 8–10 minutit.

6. samm

Tõsta ananass ja kana vaagnale, nirista peale kastet ja puista peale koriandrit


Grillpanni saad tellida meie e-poest.


Kui toitu jääb üle, siis pane see Kook rakendusse müüki! Sina ei pea toitu raiskama ja keegi saab Sinu maitsvat toitu nautida.

Kui Sul äppi veel ei ole, siis leiad selle www.kookfood.app


Spicy Coconut Grilled Chicken


Ingredients

1 c. canned unsweetened whole coconut milk

3/4 c. pineapple juice

1/4 c. chili-garlic sauce

1/4 c. fresh lime juice

1/4 c. packed light brown sugar

3 cloves garlic, finely chopped

2 tbsp. reduced-sodium soy sauce

1 tbsp. finely grated peeled ginger (from one 2" piece)

900 g boneless, skinless chicken thighs (about 8 small)

Kosher salt

Vegetable oil, for grilling

1 pineapple, sliced into rounds

1/4 c. packed fresh cilantro leaves


Step 1

In a large bowl, whisk milk, pineapple juice, chili-garlic sauce, lime juice, brown sugar, garlic, soy sauce, and ginger until well combined. Add chicken and toss to coat. Cover and refrigerate at least 20 minutes or up to 4 hours.

Step 2

Remove chicken from marinade and transfer to a baking sheet, letting excess marinade drip back into bowl; season chicken all over with 3/4 teaspoon salt. Reserve marinade.

Step 3

Prepare a grill for medium-high heat; preheat 5 minutes. (Alternatively, use a grill pan.) Lightly brush grates with oil.

Step 4

Meanwhile, transfer marinade to a medium saucepan and bring to a boil over medium-high heat. Continue to boil, stirring occasionally, until marinade is thickened, about 5 minutes. Remove from heat.

Step 5

Grill chicken and pineapple, turning once, until chicken is lightly charred in places and an instant-read thermometer inserted into thickest part of chicken registers 74° and pineapple is tender and lightly charred, 8 to 10 minutes.

Step 6

Transfer pineapple and chicken to a platter, drizzle with sauce, and sprinkle with cilantro.


Comments


bottom of page